CMS Web Design and Consulting

Art magazin, web casopis za savremenu umetnost
srpski modernizam

Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Ove ilustracije, sa linkom, predstavljaju izbor iz vesti i arhive Art magazina

Noć muzeja 2008
Dunavski dijalozi 08
Dunavski dijalozi 03
Dunavski dijalozi 01
Noć muzeja 2014
Videomedeja 23
Videomedeja 22

Ratko Karanović - Dizajn ambalaže Štampaj E-pošta
(9 glasanja)
ImageGalerija "FORMA" (UPIDIV), Novi Sad. Januar 2006.
Ratko Karanović svojim autorskim stavom povezuje funkcionalni i estetski kriterijum u oblikovanju ambalaže i neposredno sugeriše vizuelni horizont stila i ukusa. Neophodno je da se kvalitet dizajnira. Ambalaža Karanović opredeljuje kupca.

ImageImageImageImageImage
 
Nije dovoljno da nešto bude dobro, potrebno je da tako i izgleda. Kako dobro upakovati proizvod? Kako ispuniti odgovarajuće funkcionalne zahteve, uspostaviti lepotu i harmoniju, sofisticiranu tehniku i metodologiju koja unapred treba da predvidi ukus potrošača?
 
Pakovanje predstavlja najzanimljiviji segment u osmišljavanju novog proizvoda. Dobar dizajn i opšti "izgled" jednog proizvoda su neophodni kako bi taj proizvod sa uspehom mogao da konkuriše istim ili sličnim na otvorenom tržištu.

U zavisnosti od projektnog zadatka samog klijenta, Ratko Karanović najčešće likovno oblikuje ambalažu kompletnog proizvodnog programa, jednu liniju proizvoda ili kolekciju: od etikete do zaštitnih predmeta boce, kutije, sanduka, kontejnera itd. U saradnji sa vodećim kompanijama, Karanović je svakodnevno u prilici da promišlja, kreira i predlaze aktuelne poruke o proizvodu - nove, neobične; uvek za stepen više od očekivane, predvidljive. Originalna ideja tj. poruka je preduslov interesovanja i potražnje, kada izgubi svoju intrigantnost počinje da se troši i njen komunikacioni kvalitet. Ratko Karanović svojim autorskim stavom povezuje funkcionalni i estetski kriterijum u oblikovanju ambalaže i neposredno sugeriše vizuelni horizont stila i ukusa.

Neophodno je da se kvalitet dizajnira. Ambalaža Karanović opredeljuje kupca.

Mirjana Danilović,
istoričar umetnosti

Ratko Rale Karanović (Novi Sad, 1962). Završio školu za dizajn "Bogdan Šuput" u Novom Sadu. Član UPIDIV-a. Samostalni umetnik. Izložbe: Škola za dizajn "Bogdan Šuput" 1993, Novosadski salon 1993 - 1994, Međunarodni sajam grafičke industrije i dizajna od 1994. do 2004, izložbe u okviru FORME koje se odžavaju svake dve godine od 1994, sve grupne izložbe UPIDIV-a od 1994. Nagrade: Nagrada Novosadskog salona 1993. za dizajn ambalaže za vina "Podrum Palić", Nagrade za dobar dizajn od "Privredne komore Vojvodine" 1995, 1996, 1997, 1998, 2000, 2001, 2002 i 2003, Velike nagrade za dizajn od "Privredne komore vojvodine" 2004. i 2005.
 

Napiši komentar

Pošaljite samo relevantan komentar za ovaj sadržaj. Bilo kakav nepripadajući komentar biće obrisan. Pravo objavljivanja i redigovanja, bez objašnjenja, zadržava redakcija Art magazina. Ne zaboravite da ukucate zaštitni kod. Komentar je privatno mišljenje autora komentara i ne predstavlja stav redakcije.


Security code
Refresh

Izbor godine 2023

Izbor godine
Novi Sad 2022
Novi Sad 2021
Pregled galerija

Veb sajt za likovne umetnike
Povezani sadržaji
Podržite Art magazin
Podrzite Art magazin
 
Reportaže
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Pariska likovna scena, umetnička fotografija i multimedijalna...
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Centar Pompidu je priredio retrospektivnu izložbu Jim Dine-a,...
Koliko je likovna umetnost sastavni deo pozorišne umetnosti, kao i onog što ...
Knjige o umetnosti
Dejan Medakovic - Barok kod Srba
Dejan Medaković
Barok kod Srba
 
Intervju
Petsto kvadratnih metara kopija najlepših fresaka iz Dečana, Gračanice, Sopoćana,...
Mladen Marinkov

Prethodno objavljeni radovi:
Mladen Marinkov, Bojan Kiridžić, Lazar Marković, Bora Vitorac, Georg Redžek, Maja Erdeljanin, Danilo Vuksanović, Korina Gubik, Danijel Babić, Andrej Tišma, Pavle Jovanović
 
Reportaže
LONDON. Matju Slotover (Matthev Slotover) i Amanda Šarp (Amanda Sharp) su osnovali Friz London (Frieze London) 2003. godine. Friz London je jedan od vodećih svetskih sajmova umetnosti i održava se svakog oktobra u Ridžent Parku (Regent...
Knjige i časopisi
Dvojezični monografski katalog autorke Suzane Vuksanović objavljen je povodom retrospektivne izložbe Rastislava Škuleca (Lug, 1962) koja je pod nazivom "Rastislav Škulec: Remix. Refresh. Restart ‒ skulpture, instalacije...
Intervju
Kombinovana tehnika, pesak, zemlja, pepeo, kolaž, višeslojnost, strukture koje imitiraju grafite, zid, neke su od tehničkih karakteristika novog ciklusa radova novosadskog slikara Danila Vuksanovića, koje je premijerno imala prilike da vidi...
Prica o Artmagazinu, ljudima i dogadjajima...

© 1997 - 2024. Art magazin.
Sva prava zadržana.

21000 Novi Sad, Srbija
Arse Teodorovića 16
Telefon: 063 888 0 860
E-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Redakcija Art magazina odlucuje o konceptu i sadrzaju. Mi brinemo o svemu ostalom...

Društvene mreže
  Art magazin na Facebook-u   Art magazin na Twitter-u   Art magazin na YouTube-u
  Skenirajte ovaj kod mobilnim telefonom