CMS Web Design and Consulting

Art magazin, web casopis za savremenu umetnost
Dunsvski dijalozi 2022

   Vesti:   Srbija    |    Novi Sad    |    Beograd    |    Svet    |    Novi Sad 2022    |    Redakcija
Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Ove ilustracije, sa linkom, predstavljaju izbor iz vesti i arhive Art magazina

Noć muzeja 2010
Dunavski dijalozi 07
Noć muzeja 2012
Videomedeja 17
Dunavski dijalozi 02
Videomedeja 22
Digital Art 06

Sponzor rubrike
Svet digitalne umetnosti: programi 150 - 161 Štampaj E-pošta
(0 glasanja)

ImageU Kulturnom centru Novog Sada u okviru programa iz oblasti elektronske, digitalne i internet umetnosti u narednom periodu biće predstavljeni digitalni umetnici, manifestacije, časopisi, umetnički arhivi i internet portali iz čitavog sveta. Biće predstavljeni prikazivanjem odabranih karakterističnih video ili internet radova, uz uvodna objašnjenja, komentare i razgovore. Ove programe je koncipirao i vodi likovni kritičar Andrej Tišma.Image

Program broj 161: Video festival Beng, Barselona

Image

Međunarodni festival video umetnosti „Beng“ organizuje se u Barseloni, Španija, već deset godina. Njime su obuhvaćeni radovi u svim formama digitalne audio vizuelne produkcije, ograničenog trajanja do šest minuta. Festival se održava isključivo na internetu, gde se radovi i nakon održavanja festivala mogu pogledati. Takođe, postoji onlajn arhiva radova sa ranije održanih festivala. O festivalu i prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma. 15. mart 2018. u 13:30 sati, Američki kutak.

Pogladajte ranije programe iz ciklusa:

160

Program broj 160: Internacionalni festival Filmideo, SAD

Image

"Indeks art centar" u Njujorku, u Sjedinjenim Američkim Državama, uz redovne galerijske aktivnosti, jednom godišnje, počevši od 2006. godine, organizuje festival filma i videa pod nazivom "Filmideo". Ovaj festival je do sada održan dvanaest puta, a svaki put se na njemu prikažu radovi stotinak autora iz čitavog sveta. Naša publika će moći da pogleda neka od najboljih  video ostvarenja sa poslednjeg izdanja ovog festivala. O festivalu i odabranim prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma.  22. februar 2018. u 13:30 sati, Američki kutak.

159

Program broj 159: Video radovi sa Festivala u pokretu, Kipar

Image

"Festival u pokretu" osnovan je 2012. godine, a održava se pri Umetničkom odseku Evropskog univerziteta u Nikoziji, na Kipru. Ima za cilj okupljanje profesionalnih umetnika, autora na početku karijere i studenata, kojima je zajedničko bavljenje pokretnim slikama. Obuhvata radove iz oblasti grafičke animacije, videa, dokumentarnog i kratkog filma, kao i predavanja i radionice. Naša publika će moće da vidi neka od najzanimljivijih video ostvarenja sa poslednjeg "Festivala u pokretu". O festivalu i prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma. 8. februar 2018. u 13:30 sati, Američki kutak.

158

Program broj 158: Video umetnost Pink tvinsa, Finska

Image

Finski par video umetnika "Pink tvins" čine braća Juha (1978) i Vesa (1974) Vehvilajnen iz Helsinkija. Zajedno nastupaju od 1997. spajajući u svom radu digitalnu video animaciju i muziku. Stvaraju atraktivne i sugestivne zvučne slike spajajući ih sa efektnim i maštovitim video projekcijama. Svoje radove su prikazali na festivalima na svim kontinentima, a žive audio-vizuelne nastupe izveli su širom Evrope, Amerike, Azije i Australije. Naša publika će imati priliku da vidi neke od najboljih video radova "Pink tvinsa". O umetnicima i prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma. 25. januar 2018. u 13:30 sati, Američki kutak.

157

Program broj 157: Video umetnost Majka Selone, SAD

Image

Majk Selona je video stvaralac i di džej iz Ročestera, Sjedinjene Američke Države, koji istražuje medije izvan njihovih tradicionalnih formi. Njegova dela su u poslednjih petnaest godina prikazana po mnogim svetskim festivalima, muzejima i izložbama. U svojim radovima bavi se interakcijom stvarnosti i tehnologije, često remiksujući stare filmove, dajući im novi život i psihodelično dejstvo, uklapajući to sa elektronskom muzikom. Naša publika će imati priliku da vidi neke od najboljih video radova Majka Selone. O umetniku i prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma. Novi Sad. 18. januar 2018. u 13:30 sati, Američki kutak.

156

Program broj 156: Međunarodni video festival "Trenuci videa" 2017.

Image

Međunarodni video festival "Trenuci videa" 2017. održan je u Marseju, Francuska, trideseti put početkom novembra ove godine. Od samog osnivanja njime rukovodi pisac, esejista, filmski i video stvaralac Mark Mersije. Festival svake godine okuplja stotinak umetnika iz oko pedeset zemalja sa svih kontinenata, a uz video projekcije sadrži i multimedijalne koncerte, performanse i video instalacije. Naša publika će imati priliku da vidi neke od najboljih video radova sa ovogodišnjeg festivala. O festivalu i odabranim prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma. 21. decembar 2017. u 13:30 sati, Američki kutak.

155

Program broj 155: Svetski festival elektronske i digitalne umetnosti Ars elektronika

Image

Najveći svetski festival elektronske i digitalne umetnosti "Ars elektronika" svojim sadržajima prati prožimanje umetnosti, tehnologije, nauke i društva, okupljajući u austrijskom gradu Lincu više stotina učesnika iz celog sveta. Sastoji se od izložbe digitalnih radova, instalacija, video projekcija, zvučnih ostvarenja i brojnih simpozijuma i tematskih foruma. Tema ovogodišnjeg festivala bila je "Veštačka inteligencija – drugo ja". Naša publika će imati priliku da vidi neke od najboljih video radova sa ove manifestacije. O festivalu i odabranim prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma. 7. decembar 2017. u 13:30 sati, Američki kutak.

154

Program broj 154: Međunarodni video art festival, Madrid

Image

Australijski festival video umetnosti "Kanali" održan je prvi put 2013. godine u Melburnu. Na njemu se prikazuju savremeni video radovi iz Australije i čitavog sveta. Osim projekcija videa stotinak autora, festival sadrži i umetničke performanse, radionice, forume i dvomesečnu izložbu digitalnih radova. Naša publika će moće da vidi neka od najboljih video ostaverenja sa ovogodišnjeg festivala "Kanali". O festivalu i prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma. 23. novembar 2017. u 13:30 sati, Američki kutak.

153

Program broj 153: Međunarodni video art festival, Madrid

Image

Međunarodni video art festival koji se jednom godišnje održava u Madridu ima za cilj protok novih ideja među domaćim i svetskim autorima. Kustosi festivala pozivaju se iz raznih zemalja sveta da uz izbor prijavljenih autora naprave i presek video scene iz sopstvenih sredina. Tako su do sada predstavljeni Kolumbija, Izrael, Švedska, Danska, Finska, Južna Koreja, Meksiko, Italija i Rusija. Ovaj festival nakon održavanja u maju gostuje tokom godine na drugim festivalima po svetu. Naša publika moći će da pogleda neka od najboljih video ostaverenja sa ovogodišnjeg madridskog festivala. O festivalu i prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma. Novi Sad. 9. novembar 2017. u 13:30 sati, Američki kutak.

152

Program broj 152: Video umetnost Luke Cuberbilera, Švajcarska

Image

Švajcarski video umetnik Luka Cuberbiler rođen je 1986. i još kao mlad bavio se žanrom kratkog filma u ulozi asistenta režije i režisera. Diplomirao je filmsku režiju 2013. na Ciriškom univerzitetu umetnosti. Najviše je posvećen režiranju zabavnih filmoova sa temom kritike društva. Živi i stvara u Cirihu. Naša publika će imati priliku da vidi neke od najboljih Cuberbilerovih video radova, među ostalima i "Lotara" koji je nagrađen u raznim kategorijama na preko pedeset svetskih festivala. O umetniku i prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma. Novi Sad. 26. oktobar 2017. u 13:30 sati, Američki kutak.

151

Program broj 151: Video umetnost Ane Vasof, Beč

Image

Ana Vasof rođena je 1985. u Grčkoj. Studirala je arhitekturu na Univerzitetu u Tesaliji do 2010, a transmedijalnu umetnost na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beču do 2014. Svoje video radove koncipira kao snimljene kratke performanse u kojima koristi mehanizme i naprave prikazujući na duhovit i upečatljiv način pojedine paradokse društva. Publika će imati priliku da vidi neke od najboljih video radova Ane Vasof. O umetnici i prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma. Novi Sad. 12. oktobar 2017. u 13 sati, Američki kutak.

150

Program broj 150: Video umetnost grupe "Overlep", London

Image

Umetnički par Majkl Denton i En Mekrikard iz Londona deluju zajedno pod nazivom "Overlep" (preklapanje) od 1999. kao platforma za muziku i elektronsku umetnost, uključujući nastupe u galerijama, na festivalima putem pojedinačnih video projekcija, VJ-inga, audiovizuelnih projekcija i instalacija. Ovaj par je stvorio svoj specifičan stil u kome spaja hipnotičku muziku sa apstrahovanim formama iz stvarnosti, zaboravljenih knjiga i starih filova. Naša publika će imati priliku da vidi neke od najboljih video radova "Overlepa". O umetnicima i prikazanim radovima govoriće Andrej Tišma. Novi Sad. 28. septembar 2017. u 13 sati, Američki kutak.

 

Napiši komentar

Pošaljite samo relevantan komentar za ovaj sadržaj. Bilo kakav nepripadajući komentar biće obrisan. Pravo objavljivanja i redigovanja, bez objašnjenja, zadržava redakcija Art magazina. Ne zaboravite da ukucate zaštitni kod. Komentar je privatno mišljenje autora komentara i ne predstavlja stav redakcije.


Security code
Refresh

Umetnost u Srbiji na danasnji dan

Izbor godine
Novi Sad 2022
Novi Sad 2021
Pregled galerija

Popularno
Umetničke pojave manifestuju se u ogledalu snažnih individua, pojedinaca koji su svojim autentičnim likovnim izrazom obeležili brojne pasaže...
BANATSKI BRESTOVAC. U Galeriji Doma kulture, Vatrogasni dom, od 18. do 31. oktobra 2019. biće otvorena izložba fotografija Vladimira Červenke ...
BEOGRAD. Povodom obeležavanja 80 godina od uvođenja Grafike u nastavni program Akademije / Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i formiranja ...
BEOGRAD. U Muzeju Jugoslavije u Beogradu od 2. decembra 2020. do 28. februara 2021. biće predsavljena gostujuća izložba "Alan Ford trči...
BEOGRAD. Šobajić je završio Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu 1970, a dve godine kasnije odlazi u Pariz. Od 2005. je predavao na...
Predstavite galeriju u Art magazinu
Povezani sadržaji
Podržite Art magazin
Podrzite Art magazin
 
Reportaže
PARIZ. Specijalno za Art magazin. U periodu od 21. juna do 23. oktobra 2017. Centar Pompidu...
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Pariski muzej Orsay priredio je izložbu na kojoj su izloženi ...
BEOGRAD. Povodom uspeha Bore Vitorca i Dragoljuba Pavlova, čije su fotografije postale deo...
Knjige o umetnosti
Hans Belting - Slika i kult
Hans Belting
Slika i kult. Istorija slike do epohe umetnosti
 
Intervju
Martin Lisardi je direktorka muzeja Al Sen-Pjer u Parizu. Art brut je ono što prethodi ...
Mladen Marinkov

Prethodno objavljeni radovi:
Mladen Marinkov, Bojan Kiridžić, Lazar Marković, Bora Vitorac, Georg Redžek, Maja Erdeljanin, Danilo Vuksanović, Korina Gubik, Danijel Babić, Andrej Tišma, Pavle Jovanović
 
Reportaže
Akademija umetnosti, Novi Sad. Oktobar 2006.
Održan je prvi Studentski art festival  umetničkih škola i akademija podunavskih gradova - SARTFEST. Festival je imao za cilj da, kao i Dunav, poveže regione oko njega i...
Knjige i časopisi
Dragi i poštovani čitaoci, pred vama je sveska časopisa Gradina koja u "Novoj seriji" nosi broj 50-51. Ova jubilarna Gradina zbog tehničkih i finansijskih razloga neoprostivo kasni. Nadamo se da će obimom i kvalitetom sadržaja...
Intervju
Predstavljati dr Jerka Denegrija, istoričara umetnosti i likovnog kritičara, detaljno i obimno skoro da nije potrebno. Njegovo upečatljivo i dugogodišnje aktivno prisustvo na javnoj likovnoj sceni (Muzej savremene umetnosti u Beogradu,...
Prica o Artmagazinu, ljudima i dogadjajima...

© 1997 - 2024. Art magazin.
Sva prava zadržana.

21000 Novi Sad, Srbija
Arse Teodorovića 16
Telefon: 063 888 0 860
E-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Redakcija Art magazina odlucuje o konceptu i sadrzaju. Mi brinemo o svemu ostalom...

Društvene mreže
  Art magazin na Facebook-u   Art magazin na Twitter-u   Art magazin na YouTube-u
  Skenirajte ovaj kod mobilnim telefonom