CMS Web Design and Consulting

Art magazin, web casopis za savremenu umetnost
srpski modernizam

Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Ove ilustracije, sa linkom, predstavljaju izbor iz vesti i arhive Art magazina

Noć muzeja 2011
Videomedeja 15
Terra 26
Digital Art 09
Noć muzeja 2009
Videomedeja 21
Digital Art 01

Sponzor rubrike
Konkurs - Sedmi Bijenale umetnika Vranja 2019. Štampaj E-pošta
(4 glasanja)
ImageKonkurs je otvoren od 16. oktobra do 30. novembra 2019.
Narodni muzej Vranje raspisuje konkurs za izložbu ''7. Bijenale umetnika Vranja 2019.'' Tim povodom  poziva sve likovne, primenjene i multimedijelne umetnike koji su rođeni u Vranju, žive u njemu ili su na neki drugi način vezani za Vranje da pošalju svoje radove.

Otvaranje izložbe će se održati 26. decembra 2019. Datum otvaranja se može pomeriti za nekoliko dana ako za  to bude opravdanih razloga. Predviđeno trajanje izložbe je najmanje tri nedelje. Mesto održavanja Bijenala je Galerija Narodnog muzeja Vranje, 29. novembra bb, Vranje.

Konkurs je otvoren od 16. oktobra do 30. novembra 2019. godine za sve umetnike koji prihvataju uslove učešća.

Propozicije konkursa:

  • Za izlaganje  će biti  prihvaćeni samo originalni radovi, nastali u poslednje dve godine (2017/18/19), koje Selekciona komisija od tri člana bude vrednovala kao dela visokog umetničkog i profesionalnog dometa.
  • Umetnici konkurišu  sa najviše dva rada.
  • Umetnici zadržavaju potpunu slobodu u izboru teme, tehnike i dimenzija radova.
  • Na ime kotizacije zainteresovani  treba da uplate 1.500 dinara neto, odnosno 20 EUR neto u dinarskoj protivvrednosti na žiro račun Narodnog muzeja Vranje.
  • Autori  snose i troškove slanja i vraćanje radova.
  • Autor šalje elektronskim putem reprodukcije svojih radova – rezolucije 300 dpi, svoju umetničku biografiju, popunjen formular (naziv, tehnika, dimenzije, godina nastanka), svoju adresu, broj telefona, e-mail adresu, neto iznosa cene rada i potvrdu o uplati participacije na e-mail Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. Ukoliko to iz nekog  razloga nije moguće, tražene podatke može da dostavi poštom na CD-u na adresu Galerija Narodnog muzeja Vranje, 29. novembra bb, 17 500 Vranje ili lično u prostorijama Galerije Narodnog muzeja.
  • Obaveza je autora da formulare donose popunjene kao i da na poleđinu svojih radova kod kuće zalepe nalepnicu sa podacima koji se tiču dela (ime autora, naziv dela, tehnika, dimenzije, godina nastanka, cena).
  • Formulare za prijavu na konkurs autori mogu preuzeti na sajtu Narodnog muzeja Vranje.
  • Radove i prijave koje stignu posle konkursnog roka nećemo uzeti u razmatranje.
  • Galerija Narodnog muzeja ne snosi odgovornost za oštećenja prilikom transporta dela, kao ni za oštećenja nastala posle roka za preuzimanje radova. Autor  čiji radovi eventualno budu oštećeni krivicom Organizatora (Narodni muzej Vranje/ Galerija), biće obeštećen u iznosu utvrđenom  od strane stručne komisije Organizatora.
  • Poželjno je da odbijene radove autori preuzmu do 15. decembra 2019. godine. Rok za vraćanje izloženih radova je tri meseca  po završetku izložbe.
  • Ukoliko autor ne preuzme svoje delo u roku od tri godine, saglasan je da ono ostaje u trajnom vlasnišzvu Muzeja.
  • Ukoliko Organizator dogovori gostovanje izložbe  u drugim galerijama, autori su saglasni da njihovi radovi budu izloženi prilikom gostovanja.
  • Autori  radove  mogu  pokloniti Muzeju. Autor je saglasan  da je poklon  neopoziv  i bezuslovan  i da Narodni muzej postaje vlasnik rada.
  • Izloženi radovi (osim poklonjenih ) mogu biti  prodati po ceni koju  autor naznačio. Isplata  prodatih radova  autorima  vršiće se u skladu  sa važećim propisima.
  • Autor ne može podići rad  koji je prošao  selekciju u toku  trajanja izložbe.
  • Predviđeno je da žiri za selekciju radova izvrši odabir dela za izlaganje 13. decembra 2019, ali se datum iz opravdanih razloga može promeniti. Rezultati selekcije će biti objavljeni na zvaničnom sajtu muzeja www.muzejvranje.rs i Facebook stranici Narodnog muzeja vranje i Galerije Narodnog muzeja Vranje. Odluke žirija su konačne i ne podležu žalbi.
  • Žiri dodeljuje jednu(otkupnu novčanu nagradu za najbolji rad u visini koja zavisi od mogućnosti organizatora.
  • Organizator se obavezuje da medijski promoviše izložbu, organizuje otvaranje, štampa katalog koji svi učesnici dobijaju pri vraćanju radova ili na samom otvaranju. Autori se odriču prava  nadoknade za  reprodukovanje rada u katalogu, kao i za propagandu izložbe u celini.
  • Potpisivanjem Prijavnog formulara, autor prihvata sve navedene propozicije.
  • Kontakt sa autorima obavljaće se  putem telefona 017 / 414 120 i 062 / 423 789.
 

Napiši komentar

Pošaljite samo relevantan komentar za ovaj sadržaj. Bilo kakav nepripadajući komentar biće obrisan. Pravo objavljivanja i redigovanja, bez objašnjenja, zadržava redakcija Art magazina. Ne zaboravite da ukucate zaštitni kod. Komentar je privatno mišljenje autora komentara i ne predstavlja stav redakcije.


Security code
Refresh

Izbor godine 2023
Iz kalendara art događaja
08.02.2024 - 05.05.2024 | 19.00
Zdravko Joksimović - Skulpture
07.03.2024 - 20.04.2024 | 19.00
IRWIN - NSK State. Retrospektivna izložba
12.03.2024 - 26.05.2024 | 19.00
Uroš Predić - Dostojanstvo svakidašnjice
15.03.2024 - 06.05.2024 | 18.00
Kraj jezika. Još jednom o Vitgenštajnu - Grupna izložba
22.03.2024 - 12.05.2024 | 19.00
Umetnički diskursi o društvenim i klimatskim promenama

Izbor godine
Novi Sad 2022
Novi Sad 2021
Pregled galerija

Popularno
NIŠ. Galerija savremene likovne umetnosti Niš, u prostoru Oficirski dom, predstavlja od 5. do 30. novembra 2019. 4. Niški...
APATIN. Galerija Meander predstavlja od 19. novembra do 2. decembra 2021. grafike Miroslava Savkova pod nazivom "Grafika čoveka"....
NOVI SAD. U galeriji Društva književnika Vojvodine, od 21. do 27. septembra 2019, biće predstavljena izložba slika Uglješe Colića...
ZRENJANIN. Savremena galerija Zrenjanin predstavlja od 7. oktobra do 14. novembra 2019. godine 13. Bijenale akvarela na više lokacija: Salon...
NOVI SAD. Nedelja vizuelne umetnosti Kaleidoskopa kulture pretvoriće Trg galerija u Novom Sadu u epicentar vizuelne umetnosti i novih tehnologija....
Predstavite galeriju u Art magazinu
Povezani sadržaji
Podržite Art magazin
Podrzite Art magazin
 
Reportaže
PARIZ. Specijalno za Art magazin. U periodu od 21. juna do 23. oktobra 2017. Centar Pompidu...
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Značajan pariski muzej Orsay predstavio je veliku ...
NOVI SAD. Tamo, gde joj je i mesto! - rekli bi poznavaoci istorije razvoja tapiserijske...
Knjige o umetnosti
Dejan Medakovic - Barok kod Srba
Dejan Medaković
Barok kod Srba
 
Intervju
"Život je kompozicija različitih tonova i ritmova koja nas vodi u vrtlog radoznalosti, ...
Mladen Marinkov

Prethodno objavljeni radovi:
Mladen Marinkov, Bojan Kiridžić, Lazar Marković, Bora Vitorac, Georg Redžek, Maja Erdeljanin, Danilo Vuksanović, Korina Gubik, Danijel Babić, Andrej Tišma, Pavle Jovanović
 
Reportaže
Muzeji i galerije, Novi Sad. 19. maj 2007. 18 - 02 h
Tokom prve nacionalne Noći muzeja u Srbiji učestvovaće preko 100 muzejskih i galerijskih prostora iz pet gradova: Novog Sada, Niša, Valjeva, Šapca i Beograda....
Knjige i časopisi
Knjiga Nataše Teofilović "Umetnost pokreta u prostoru praznine" višestruko je korisna za studente kompjuterske grafike i animacije i uopšte, ljubitelje digitalne umetnosti. Bez suvišnih reči objašnjeno...
Intervju
Multimedijalni umetnik, likovni kritičar i publicista Andrej Tišma rođen je u Novom Sadu 1952. godine, Akademiju lepih umetnosti u Pragu završio je '76, a još u vreme studija počinje da se bavi mail-artom, koji će ga i u ...
Prica o Artmagazinu, ljudima i dogadjajima...

© 1997 - 2024. Art magazin.
Sva prava zadržana.

21000 Novi Sad, Srbija
Arse Teodorovića 16
Telefon: 063 888 0 860
E-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Redakcija Art magazina odlucuje o konceptu i sadrzaju. Mi brinemo o svemu ostalom...

Društvene mreže
  Art magazin na Facebook-u   Art magazin na Twitter-u   Art magazin na YouTube-u
  Skenirajte ovaj kod mobilnim telefonom