CMS Web Design and Consulting

Art magazin, web casopis za savremenu umetnost
srpski modernizam

Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Ove ilustracije, sa linkom, predstavljaju izbor iz vesti i arhive Art magazina

Videomedeja 20
Dunavski dijalozi 00
Terra 25
Videomedeja 14
Noć muzeja 2012
Digital Art 05
Videomedeja 23

Sponzor rubrike
Konkurs - IV Međunarodno bijenale umetničkog crteža Štampaj E-pošta
(19 glasanja)
ImageRok za dostavljanje radova je 5. maj 2020.
Nastavljajući tradiciju prezentacije i promocije dela mladih umetnika Memorijalna galerija "Dušan Starčević" organizuje 6. juna 2020. "IV Međunarodno bijenale umetničkog crteža" s ciljem afirmacije crteža kao samostalne likovne discipline, kao i podsticanje stvaralaštva u tom mediju umetničkog izražavanja.

Pravo učešća imaju profesionalni umetnici iz oblasti likovnih umetnosti, studenti kao i amateri koji imaju više od 15 i manje od 45 godina.

Rok za dostavljanje radova je 5. maj 2020. lično ili poštom na adresu Memorijalna galerija "Dušan Starčević", Sinđelićeva 9, 11420 Smederevska Palanka. Najkasnije dan pre dostavljanja radova autori su obavezni da elektronskom poštom na adresu Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. dostave lične podatke, biografiju i kontakt, kao i fotografije prijavljenih radova u JPG formatu, za štampanje kataloga.

Umetnički savet Memorijalne galerije "Dušan Starčević" će izabrati radove i rezultati konkursa će biti objavljeni 16. maja 2020. Izabrani učesnici će biti obavešteni e-mailom.

Organizator ne preuzima odgovornost za netačnost podataka i zadržava pravo redukovanja biografije autora u skladu formata kataloga.

Autor može poslati najviše 5 (pet) radova nastalih u poslednje dve godine, uključujući i crteže-dnevnike. Prihvataju se crteži kao celovito i samostalno umetničko delo nastalo na papiru suvom ili mokrom tehnikom (olovkom, olovkom u boji, srebrenkom, kredama, ugljenom, hemijskom olovkom, flomasterom, tuševima, mastilom...). Dimenzije pojedinačnog lista jednog autora površinom ne može biti manji od formata A5 ni veći od formata B1.

Ne primaju se uramljeni radovi. Organizator zadržava pravo izlaganja bez ramova, pa preporučujemo da prijavljeni radovi budu fiksirani i na poleđini zaštićenih uglova (preporučujemo apliciranje arhivskih traka).

Otvaranje "IV Međunarodnog bijenala umetničkog crteža“ će se održati 6. juna 2020. u 20 časova. Izložba će biti otvorena do 6. jula 2020.

Organizator imenuje Umetnički savet za odabir radova i dodelu nagrada. Članovi Umetničkog saveta su akademici, istoričari umetnosti i umetnici.

Organizator se obavezuje sprovesti postupak izbora radova, prezentaciju, medijsku promociju, izradu kataloga. Autori čiji su radovi izloženi imaju pravo na jedan besplatan primerak kataloga.

Organizator će dodeliti Prvu, Drugu i Treću nagradu kao i više Nagrada Memorijalne galerije "Dušan Starčević".

Svi izloženi radovi ostaju u vlasništvu Memorijalne galerije "Dušan Starčević", a ostali se vraćaju o trošku autora uz prethodnu saglasnost.

Više informacija na telefone 060 313 73 88 (Slađana Starčević), 060 318 59 22 (Vlada Starčević) ili na e-mail Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

 

Comments 

 
+3 # Van Halen 2020-03-06 08:56
Nikada mi nece biti jasna stavka da na izlozbi mogu da ucestvuju stariji od 18 i mladji od 45 godina!!!!???? Umetnost je jedna plemenita katergorija u kojoj bas sa godinama dostizes onu pravu sustinu. Ako nije projekat koji bas afirmise mlade umetnike, ovo je za mene i mnoge moje kolege potpuno besmisleno.
Reply | Reply with quote | Quote
 

Napiši komentar

Pošaljite samo relevantan komentar za ovaj sadržaj. Bilo kakav nepripadajući komentar biće obrisan. Pravo objavljivanja i redigovanja, bez objašnjenja, zadržava redakcija Art magazina. Ne zaboravite da ukucate zaštitni kod. Komentar je privatno mišljenje autora komentara i ne predstavlja stav redakcije.


Security code
Refresh

Umetnost u Srbiji na danasnji dan
Iz kalendara art događaja
08.02.2024 - 05.05.2024 | 19.00
Zdravko Joksimović - Skulpture
07.03.2024 - 20.04.2024 | 19.00
IRWIN - NSK State. Retrospektivna izložba
12.03.2024 - 26.05.2024 | 19.00
Uroš Predić - Dostojanstvo svakidašnjice
15.03.2024 - 06.05.2024 | 18.00
Kraj jezika. Još jednom o Vitgenštajnu - Grupna izložba
22.03.2024 - 12.05.2024 | 19.00
Umetnički diskursi o društvenim i klimatskim promenama

Izbor godine
Novi Sad 2022
Novi Sad 2021
Pregled galerija

Popularno
Nenad Bračić (1955, Sisak). Diplomirao je na Akademiji lepih umetnosti Brera u Milanu, Italija. Specijalizirao je al’ frescho slikarstvo u...
Termin umetnička kritika egzistira u nejasnoj odrednici značenja i specifičnom spoju dveju reči - umetnost / kritika, kada nismo sigurni da li se...
NIŠ. Galerija savremene likovne umetnosti Niš predstavlja u Oficirskom domu od 10. do 31. marta 2020. izložbu povodom 70 godina rada...
Milica Stojšić (1984, Paraćin) po obrazovanju je arhitekta i dizajner svetla. Bavi se vizuelnim jezikom svetla i njegovim odnosom prema...
NOVI SAD. Ursula San Kristobal je španska umetnica i istraživačica posvećena eksperimentalnoj muzici, performansu i video umetnosti. U svojim...
Veb sajt za likovne umetnike
Povezani sadržaji
Podržite Art magazin
Podrzite Art magazin
 
Reportaže
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Lepa i specifična izložba pod nazivom "Dega, ples...
Napori Galerije Matice srpske su ujedinjeni u namerama koje pozivaju u svoje okrilje svakog ko...
PLITVIČKA JEZERA. Specijalno za Art magazin. Na Plitvičkim jezerima (Plitvica Selo), od 10. do...
Knjige o umetnosti
Svetozar Obradović - Novosadski strip
Svetozar Obradović
Novosadski strip
 
Intervju
Čedomir Pakuševskij Čed živi i radi u Milanu. Ima svoj dizajn studio FullScream gde je ...
Mladen Marinkov

Prethodno objavljeni radovi:
Mladen Marinkov, Bojan Kiridžić, Lazar Marković, Bora Vitorac, Georg Redžek, Maja Erdeljanin, Danilo Vuksanović, Korina Gubik, Danijel Babić, Andrej Tišma, Pavle Jovanović
 
Reportaže
Muzeji i galerije, Novi Sad. 17. maj 2008. 18 - 02 h
Druga Noć muzeja u Novom Sadu zabeležila je 100.000 poseta muzejima i galerijama! Novi Sad je drugi put učestvovao u ovoj velikoj muzejskoj zabavi sa više od trideset lokacija....
Knjige i časopisi
Istorija počinje od sećanja na detinjstvo. Kada je život samo igra, vreme je zaustavljeno. Dan je širok kao njiva kukuruza u vojvođanskoj ravnici, isprepleten je sitnim a večnim avanturama kao milje na stolu sređenom posle nedeljnog ručka....
Intervju
Izložbom velikih formata, uglavnom apstraktnih ekspresionista, savremenih slikara i vajara, biće otvorena panel diskusija Art Parlamenta 17. oktobra 2016. u 20:00 u galeriji "Progres" u Beogradu. Umetničke vizije Zorana Grebenarovića,...
Prica o Artmagazinu, ljudima i dogadjajima...

© 1997 - 2024. Art magazin.
Sva prava zadržana.

21000 Novi Sad, Srbija
Arse Teodorovića 16
Telefon: 063 888 0 860
E-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Redakcija Art magazina odlucuje o konceptu i sadrzaju. Mi brinemo o svemu ostalom...

Društvene mreže
  Art magazin na Facebook-u   Art magazin na Twitter-u   Art magazin na YouTube-u
  Skenirajte ovaj kod mobilnim telefonom