CMS Web Design and Consulting

Art magazin, web casopis za savremenu umetnost
Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022

Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Ove ilustracije, sa linkom, predstavljaju izbor iz vesti i arhive Art magazina

Videomedeja 21
Dunavski dijalozi 00
Terra 28
Videomedeja 16
Noć muzeja 2007
Dunavski dijalozi 01
Videomedeja 14

Sponzor rubrike
Konkurs - Mala grafika Novi Sad 2021. Štampaj E-pošta
(15 glasanja)
ImageKonkurs je otvoren do 31. maja 2021.
Galerija "La Vista" iz Novog Sada raspisuje otvoreni i javni nacionalni likovni konkurs za umetničku grafiku malog formata pod nazivom "Mala grafika - Novi Sad 2021". Organizatori pozivaju sve likovne stvaraoce sa teritorije Republike Srbije koji rade na polju umetničke grafike da podnesu svoje grafičke otiske i tako konkurišu za jednu od tri novčane nagrade (I nagrada 300 evra, II nagrada 200 evra, III nagrada 100 evra). Umetnici plaćaju naknadu za učešće na konkursu u iznosu od 1.500 dinara.

Poziv je otvoren za sve likovne stvaraoce sa teritorije Republike Srbije koji prihvataju uslove konkursa. U obzir dolaze sve grafičke tehnike visoke, duboke i ravne štampe u kojima se realizuje originalna umetnička grafika (akvatinta, bakropis, bakrorez, suva igla, mecotinta, litografija, algrafija, linorez, drvorez, linogravura, kolografija, sitoštampa kao i kombinacije istih) kao i digitalni print. Crteži, skice, fotokopije i fotografije neće biti prihvaćeni na konkursu.

Na konkursu se prihvataju samo originalni grafički listovi, nastali i otisnuti u poslednje 3 godine (2019–2021). Svi priloženi radovi moraju biti realizovani kao grafike otisnute na formatu papira ne većem od 18 x 18 cm. Svaki učesnik konkuriše sa jednim radom i sa temom po sopstvenom izboru. Rad svakog umetnika mora biti potpisan u skladu sa pravilima signature grafičkog lista.

Svaki učesnik dostavlja poštom svoj grafički otisak zajedno sa potvrdom o uplati participacije i ispunjava elektronski prijavni formular sa podacima o autoru i radu koji se prijavljuje na konkurs https://forms.gle/2KFJTKjigK8LHocH9

Sve grafike koje stignu do 31. maja 2021. godine biće prihvaćene na konkursu. Izložba će biti selektovana i žirirana. Selekciju će obaviti stručni žiri koji će dodeliti i tri novčane nagrade. O rezultatima konkursa svi učesnici biće blagovremeno obavešteni putem elektronske pošte kao i javnost putem zvanične Fejsbuk stranice konkursa http://www.fb.com/mala.grafika.novisad

Organizator će izraditi katalog izložbe u boji u štampanoj i elektronskoj formi (PDF) sa katalogizacijom i sertifikate / potvrde o učešću, koje svi selektovani učesnici dobijaju besplatno. Radovi se nakon završetka konkursa vraćaju učesnicima.

Kalendar konkursa i rokovi:

1. mart 2021. objava konkursa za prijem radova; 31. maj 2021. rok za prijem radova; 5. jun 2021. žiriranje prispelih radova; 7. jun 2021. objava rezultata konkursa; 14 – 27.    jun 2021. izložba selektovanih radova. Vraćanje radova autorima nakon zatvaranja izložbe 30 do 45 dana.

Grafičke listove autori dostavljaju poštom o svom trošku, bez paspartua i rama. Za lično dostavljanje radova najaviti se prvo telefonom na 063 / 517 757.

Radove je zbog transporta potrebno dobro obezbediti i upakovati. Da bi izbegli eventualna oštećenja, organizator savetuje upotrebu čvrste kartonske ambalaže. Originalna pakovanja i ambalaža biće upotrebljeni za povraćaj radova. Na poleđini grafičkog lista čitko ispisati štampanim slovima: naziv rada, tehniku, dimenzije, godinu izrade i puno ime i prezime autora.

Organizator ne snosi odgovornost za oštećenja nastala tokom transporta i slanja radova. Svakom učesniku konkursa poslaće se putem elektronske pošte obaveštenje/potvrda o pristigloj prijavi i uspešnom prijemu poslatog rada. Organizator ne snosi i ne prihvata bilo kakvu odgovornost za primljene radove u tranzitu do ili iz svojih prostorija. Galerija "La Vista" garantuje bezbednost radova od dana prijema do dana preuzimanja tj. vraćanja radova učesnicima.

Autor koji je predao/poslao rad i popunio elektronski prijavni formular za konkurs nema pravo da povuče rad pre ili posle selekcije i u toku izložbe.

Umetnici plaćaju naknadu za učešće na konkursu u iznosu od 1.500 dinara. Umetnicima koji ne prođu selekciju participacija se ne vraća.

Na konkursu "Mala grafika – Novi Sad 2021." biće dodeljene nagrade za najznačajnija likovna ostvarenja iz oblasti umetničke grafike malog formata.

Nagrađenim autorima ukupno se dodeljuju tri novčane nagrade: I nagrada u neto iznosu od 300 evra (36.000 dinara), II nagrada u neto iznosu od 200 evra (24.000 dinara) i III nagrada u neto iznosu od 100 evra (12.000 dinara). Odluku o nagrađenim autorima donosi Žiri konkursa. Žiri može dodeliti i druge novčane i nenovčane nagrade i priznanja (nagradu za najbolji studentski rad, nagradu za najboljeg mladog umetnika do 35 godina, pohvale žirija, otkupne nagrade galerije, specijalna priznanja itd). Odluke žirija su konačne.

Odluku o nagradama Žiri će javno saopštiti na samom svečanom otvaranju izložbe u Galeriji "La Vista" u Novom Sadu, 14. juna 2021. godine, kojom prilikom će biti uručene i diplome nagrađenim učesnicima. Isplata novčanih nagrada nagrađenim učesnicima izvršiće se u roku od 10 dana od dana javnog saopštenja odluke žirija o nagrađenim autorima. Svi novčano nagrađeni radovi na konkursu ostaju u vlasništvu Galerije "La Vista".

Žiri je sastavljen od tri istaknuta umetnika iz oblasti vizuelnih umetnosti – grafike: mr Danilo Vuksanović, diplomirani grafičar i magistar likovne umetnosti iz oblasti crtanja, viši konzervator-restaurator u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu; dr Snežana Petrović, doktor likovne umetnosti iz oblasti grafike, docent na Katedri za grafiku Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu; mr Jasna Gulan Ružić, magistar likovne umetnosti iz oblasti grafike, docent na Katedri za crtanje Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Članovi žirija će izvršiti selekciju i izbor nagrađenih radova. Žiri zadržava pravo da odbije radove ukoliko ne ispunjavaju propozicije konkursa i profesionalne standarde grafičkog otiska. Odluke žirija (odabrani radovi za izložbu i nagrade) su konačne i ne podležu žalbi.

Obaveze organizatora:

organizacija i publikacija izložbe, poštovanje rokova i uslova konkursa, obaveštenje umetnika putem elektronske pošte o uspešnom prijemu poslatih radova, bezbednost primljenih radova od dana prijema do dana preuzimanja tj. vraćanja radova učesnicima, obaveštenje umetnika putem elektronske pošte i javnosti o rezultatima konkursa i odlukama žirija, izrada kataloga izložbe u štampanoj i objava u elektronskoj formi sa katalogizacijom, obezbeđenje i realizacija novčanih nagrada i diploma za nagrađene umetnike, obezbeđenje i uručenje svakom selektovanom učesniku po jedan besplatan primerak štampanog kataloga i sertifikat / potvrdu o učešću na samom svečanom otvaranju izložbe selektovanih radova ili poštom uz vraćene radove nakon završetka izložbe, publikacija foto i video zapisa sa svečanog otvaranja izložbe (u elektronskom obliku), blagovremeno vraćanje primljenih radova učesnicima na konkursu nakon završetka izložbe o svom trošku putem "Pošte Srbije" ili druge slične kurirske službe (sem radova koji su novčano nagrađeni po odluci žirija koji ostaju u vlasništvu Galerije "La Vista").

Obaveze učesnika konkursa
:

Prihvatanje i poštovanje uslova i rokova konkursa, ispunjavanje elektronskog prijavnog formulara, kvalitetno pakovanje rada za transport, uplata participacije za učešće na konkursu, plaćanje troškova dostave rada, dostava rada zajedno sa potvrdom o plaćenoj participaciji za učešće na konkursu.

Svaki učesnik konkursa daje Galeriji "La Vista" besplatnu neekskluzivnu dozvolu – pravo na reprodukciju, kopiranje, objavljivanje i komunikaciju, odnosno predstavljanje svog prijavljenog rada u štampanom i elektronskom obliku, objavljivanje na zvaničnoj Fejsbuk stranici konkursa i sredstvima javnog informisanja za propagandne namene konkursa i u cilju promovisanja umetnika i izložbe. Ova dozvola/pravo nema geografski ili vremenski rok.

Galerija "La Vista" će publikovati:

Katalog u boji u štampanoj i elektronskoj formi (PDF) sa katalogizacijom i impresumom, tekstom zapisnika o radu žirija, tekstom likovne kritike o izložbi i reprodukovanim radom svakog selektovanog učesnika koji svi selektovani učesnici dobijaju besplatno, diplome nagrađenim učesnicima, sertifikate / potvrde o učešću za svakog selektovanog autora, plakat izložbe, pozivnice, fotografije i video zapis sa svečanog otvaranja izložbe (na zvaničnoj Fejsbuk stranici konkursa).

Svi radovi koji nisu izabrani od strane žirija kao i radovi koji su selektovani za izložbu, biće vraćeni umetniku o trošku organizatora u istom stanju kao što su primljeni, na adresu u Srbiji navedenu u elektronskom prijavnom formularu, u roku od jednog meseca, a najviše meseca i po dana nakon zatvaranja izložbe. Radovi koji su novčano nagrađeni od strane stručnog žirija ostaju u vlasništvu Galerije "La Vista" i ne vraćaju se nagrađenim učesnicima.

Originalna pakovanja i ambalaža koja su poslata prilikom prijave na konkurs biće upotrebljene za povraćaj radova. Svaki učesnik dobiće obaveštenje putem elektronske pošte o datumu povratka rada. Galerija "La Vista" ne snosi bilo kakvu odgovornost za primljene radove nakon momenta slanja/vraćanja učesnicima i predaje istih na šalterima "Pošte Srbije" ili druge slične kurirske službe.

Rad i potvrdu o uplati participacije dostaviti lično ili poštom najkasnije do 31. maja 2021. godine na sledeću adresu: Galerija "La Vista" (za konkurs "Mala grafika – Novi Sad 2021"), Post-restant, Mite Ružića 2, 21000 Novi Sad, Srbija. Za lično dostavljanje radova najaviti se prvo telefonom na 063 / 517 757.

Poslatom elektronskom prijavom i predajom rada svaki učesnik prihvata propozicije i uslove ovog konkursa.

Kontakt za dodatne informacije na telefon 063 / 517 757, e-mail Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili Fejsbuk stranica http://www.fb.com/mala.grafika.novisad

 

Napiši komentar

Pošaljite samo relevantan komentar za ovaj sadržaj. Bilo kakav nepripadajući komentar biće obrisan. Pravo objavljivanja i redigovanja, bez objašnjenja, zadržava redakcija Art magazina. Ne zaboravite da ukucate zaštitni kod. Komentar je privatno mišljenje autora komentara i ne predstavlja stav redakcije.


Security code
Refresh

Kalendar događaja
Iz kalendara art događaja
08.02.2024 - 05.05.2024 | 19.00
Zdravko Joksimović - Skulpture
12.03.2024 - 26.05.2024 | 19.00
Uroš Predić - Dostojanstvo svakidašnjice
15.03.2024 - 06.05.2024 | 18.00
Kraj jezika. Još jednom o Vitgenštajnu - Grupna izložba
22.03.2024 - 12.05.2024 | 19.00
Umetnički diskursi o društvenim i klimatskim promenama
22.03.2024 - 26.05.2024 | 19.00
Inspirisani Francuskom - Grupna izložba

Izbor godine
Novi Sad 2022
Novi Sad 2021
Pregled galerija

Popularno
VRŠAC. Zvonimir Santrač je diplomirao na Likovnoj akademiji u Zagrebu. Specijalizirao je na majstorskoj radionici Krste Hegedusića 1979. ...
NOVI SAD. 23. Međunarodni video festival Videomedeja održaće se od 10. do 12. oktobra 2019. godine na tri različite lokacije u Novom Sadu: Muzej...
Termin umetnička kritika egzistira u nejasnoj odrednici značenja i specifičnom spoju dveju reči - umetnost / kritika, kada nismo sigurni da li se...
BEOGRAD. Od 29. jula do 5. septembra 2021. biće otvoreno Bijenale mladih, međunarodna izložba savremene umetnosti mladih koje se ove godine prvi...
NOVI SAD. Galerija SULUV predstavlja od 17. do 28. februara 2020. izložbu slika Monike Sigeti (Novi Sad). Završila je osnovne studije...
Veb sajt za likovne umetnike
Povezani sadržaji
Podržite Art magazin
Podrzite Art magazin
 
Reportaže
PLITVIČKA JEZERA. Specijalno za Art magazin. Na Plitvičkim jezerima (Plitvica Selo), od 10. do...
Napori Galerije Matice srpske su ujedinjeni u namerama koje pozivaju u svoje okrilje svakog ko...
Termin umetnička kritika egzistira u nejasnoj odrednici značenja i specifičnom spoju dveju reči -...
Knjige o umetnosti
Hans Belting - Slika i kult
Hans Belting
Slika i kult. Istorija slike do epohe umetnosti
 
Intervju
Novosadski grafičar Slobodan Knežević 35 godina iz svog ateljea gleda na ikonički prizor Tvrđave i...
Mladen Marinkov

Prethodno objavljeni radovi:
Mladen Marinkov, Bojan Kiridžić, Lazar Marković, Bora Vitorac, Georg Redžek, Maja Erdeljanin, Danilo Vuksanović, Korina Gubik, Danijel Babić, Andrej Tišma, Pavle Jovanović
 
Reportaže
Majstor nadrealizma napravio je dramaturški udar iz groba koji mu Katalonija nije oprostila – imanje i dela ostavio je Španiji. Hoće li se Dalijev muzej u Figerasu, najmonumentalnija tvorevina nadrealizma, otcepiti od...
Knjige i časopisi
Monografija je objavljena u okviru programa izdavačke delatnosti Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i pruža mogućnost novog i drugačijeg iščitavanja rada Emerika Feješa u kontekstu umetnosti dvadesetog veka u Vojvodini.
Intervju
Poznati francuski umetnik Danijel Buren (1938), jedan od vodećih predstavnika primarnog slikarstva i situacionizma s kraja šezdesetih, znan po doslednom i upornom korišćenju motiva vertikalnih pruga, dobitnik prestižnog Zlatnog lava na...
Prica o Artmagazinu, ljudima i dogadjajima...

© 1997 - 2024. Art magazin.
Sva prava zadržana.

21000 Novi Sad, Srbija
Arse Teodorovića 16
Telefon: 063 888 0 860
E-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Redakcija Art magazina odlucuje o konceptu i sadrzaju. Mi brinemo o svemu ostalom...

Društvene mreže
  Art magazin na Facebook-u   Art magazin na Twitter-u   Art magazin na YouTube-u
  Skenirajte ovaj kod mobilnim telefonom