CMS Web Design and Consulting

Art magazin, web casopis za savremenu umetnost
Ujedinjene nacije (UN) - Internet je ljudsko pravo

Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Ove ilustracije, sa linkom, predstavljaju izbor iz vesti i arhive Art magazina

Videomedeja 18
Dunavski dijalozi 01
Dunavski dijalozi 03
Videomedeja 16
Videomedeja 15
Videomedeja 19
Videomedeja 17

Sponzor rubrike
Konkurs - Mala grafika Novi Sad 2021. Štampaj E-pošta
(15 glasanja)
ImageKonkurs je otvoren do 31. maja 2021.
Galerija "La Vista" iz Novog Sada raspisuje otvoreni i javni nacionalni likovni konkurs za umetničku grafiku malog formata pod nazivom "Mala grafika - Novi Sad 2021". Organizatori pozivaju sve likovne stvaraoce sa teritorije Republike Srbije koji rade na polju umetničke grafike da podnesu svoje grafičke otiske i tako konkurišu za jednu od tri novčane nagrade (I nagrada 300 evra, II nagrada 200 evra, III nagrada 100 evra). Umetnici plaćaju naknadu za učešće na konkursu u iznosu od 1.500 dinara.

Poziv je otvoren za sve likovne stvaraoce sa teritorije Republike Srbije koji prihvataju uslove konkursa. U obzir dolaze sve grafičke tehnike visoke, duboke i ravne štampe u kojima se realizuje originalna umetnička grafika (akvatinta, bakropis, bakrorez, suva igla, mecotinta, litografija, algrafija, linorez, drvorez, linogravura, kolografija, sitoštampa kao i kombinacije istih) kao i digitalni print. Crteži, skice, fotokopije i fotografije neće biti prihvaćeni na konkursu.

Na konkursu se prihvataju samo originalni grafički listovi, nastali i otisnuti u poslednje 3 godine (2019–2021). Svi priloženi radovi moraju biti realizovani kao grafike otisnute na formatu papira ne većem od 18 x 18 cm. Svaki učesnik konkuriše sa jednim radom i sa temom po sopstvenom izboru. Rad svakog umetnika mora biti potpisan u skladu sa pravilima signature grafičkog lista.

Svaki učesnik dostavlja poštom svoj grafički otisak zajedno sa potvrdom o uplati participacije i ispunjava elektronski prijavni formular sa podacima o autoru i radu koji se prijavljuje na konkurs https://forms.gle/2KFJTKjigK8LHocH9

Sve grafike koje stignu do 31. maja 2021. godine biće prihvaćene na konkursu. Izložba će biti selektovana i žirirana. Selekciju će obaviti stručni žiri koji će dodeliti i tri novčane nagrade. O rezultatima konkursa svi učesnici biće blagovremeno obavešteni putem elektronske pošte kao i javnost putem zvanične Fejsbuk stranice konkursa http://www.fb.com/mala.grafika.novisad

Organizator će izraditi katalog izložbe u boji u štampanoj i elektronskoj formi (PDF) sa katalogizacijom i sertifikate / potvrde o učešću, koje svi selektovani učesnici dobijaju besplatno. Radovi se nakon završetka konkursa vraćaju učesnicima.

Kalendar konkursa i rokovi:

1. mart 2021. objava konkursa za prijem radova; 31. maj 2021. rok za prijem radova; 5. jun 2021. žiriranje prispelih radova; 7. jun 2021. objava rezultata konkursa; 14 – 27.    jun 2021. izložba selektovanih radova. Vraćanje radova autorima nakon zatvaranja izložbe 30 do 45 dana.

Grafičke listove autori dostavljaju poštom o svom trošku, bez paspartua i rama. Za lično dostavljanje radova najaviti se prvo telefonom na 063 / 517 757.

Radove je zbog transporta potrebno dobro obezbediti i upakovati. Da bi izbegli eventualna oštećenja, organizator savetuje upotrebu čvrste kartonske ambalaže. Originalna pakovanja i ambalaža biće upotrebljeni za povraćaj radova. Na poleđini grafičkog lista čitko ispisati štampanim slovima: naziv rada, tehniku, dimenzije, godinu izrade i puno ime i prezime autora.

Organizator ne snosi odgovornost za oštećenja nastala tokom transporta i slanja radova. Svakom učesniku konkursa poslaće se putem elektronske pošte obaveštenje/potvrda o pristigloj prijavi i uspešnom prijemu poslatog rada. Organizator ne snosi i ne prihvata bilo kakvu odgovornost za primljene radove u tranzitu do ili iz svojih prostorija. Galerija "La Vista" garantuje bezbednost radova od dana prijema do dana preuzimanja tj. vraćanja radova učesnicima.

Autor koji je predao/poslao rad i popunio elektronski prijavni formular za konkurs nema pravo da povuče rad pre ili posle selekcije i u toku izložbe.

Umetnici plaćaju naknadu za učešće na konkursu u iznosu od 1.500 dinara. Umetnicima koji ne prođu selekciju participacija se ne vraća.

Na konkursu "Mala grafika – Novi Sad 2021." biće dodeljene nagrade za najznačajnija likovna ostvarenja iz oblasti umetničke grafike malog formata.

Nagrađenim autorima ukupno se dodeljuju tri novčane nagrade: I nagrada u neto iznosu od 300 evra (36.000 dinara), II nagrada u neto iznosu od 200 evra (24.000 dinara) i III nagrada u neto iznosu od 100 evra (12.000 dinara). Odluku o nagrađenim autorima donosi Žiri konkursa. Žiri može dodeliti i druge novčane i nenovčane nagrade i priznanja (nagradu za najbolji studentski rad, nagradu za najboljeg mladog umetnika do 35 godina, pohvale žirija, otkupne nagrade galerije, specijalna priznanja itd). Odluke žirija su konačne.

Odluku o nagradama Žiri će javno saopštiti na samom svečanom otvaranju izložbe u Galeriji "La Vista" u Novom Sadu, 14. juna 2021. godine, kojom prilikom će biti uručene i diplome nagrađenim učesnicima. Isplata novčanih nagrada nagrađenim učesnicima izvršiće se u roku od 10 dana od dana javnog saopštenja odluke žirija o nagrađenim autorima. Svi novčano nagrađeni radovi na konkursu ostaju u vlasništvu Galerije "La Vista".

Žiri je sastavljen od tri istaknuta umetnika iz oblasti vizuelnih umetnosti – grafike: mr Danilo Vuksanović, diplomirani grafičar i magistar likovne umetnosti iz oblasti crtanja, viši konzervator-restaurator u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu; dr Snežana Petrović, doktor likovne umetnosti iz oblasti grafike, docent na Katedri za grafiku Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu; mr Jasna Gulan Ružić, magistar likovne umetnosti iz oblasti grafike, docent na Katedri za crtanje Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Članovi žirija će izvršiti selekciju i izbor nagrađenih radova. Žiri zadržava pravo da odbije radove ukoliko ne ispunjavaju propozicije konkursa i profesionalne standarde grafičkog otiska. Odluke žirija (odabrani radovi za izložbu i nagrade) su konačne i ne podležu žalbi.

Obaveze organizatora:

organizacija i publikacija izložbe, poštovanje rokova i uslova konkursa, obaveštenje umetnika putem elektronske pošte o uspešnom prijemu poslatih radova, bezbednost primljenih radova od dana prijema do dana preuzimanja tj. vraćanja radova učesnicima, obaveštenje umetnika putem elektronske pošte i javnosti o rezultatima konkursa i odlukama žirija, izrada kataloga izložbe u štampanoj i objava u elektronskoj formi sa katalogizacijom, obezbeđenje i realizacija novčanih nagrada i diploma za nagrađene umetnike, obezbeđenje i uručenje svakom selektovanom učesniku po jedan besplatan primerak štampanog kataloga i sertifikat / potvrdu o učešću na samom svečanom otvaranju izložbe selektovanih radova ili poštom uz vraćene radove nakon završetka izložbe, publikacija foto i video zapisa sa svečanog otvaranja izložbe (u elektronskom obliku), blagovremeno vraćanje primljenih radova učesnicima na konkursu nakon završetka izložbe o svom trošku putem "Pošte Srbije" ili druge slične kurirske službe (sem radova koji su novčano nagrađeni po odluci žirija koji ostaju u vlasništvu Galerije "La Vista").

Obaveze učesnika konkursa
:

Prihvatanje i poštovanje uslova i rokova konkursa, ispunjavanje elektronskog prijavnog formulara, kvalitetno pakovanje rada za transport, uplata participacije za učešće na konkursu, plaćanje troškova dostave rada, dostava rada zajedno sa potvrdom o plaćenoj participaciji za učešće na konkursu.

Svaki učesnik konkursa daje Galeriji "La Vista" besplatnu neekskluzivnu dozvolu – pravo na reprodukciju, kopiranje, objavljivanje i komunikaciju, odnosno predstavljanje svog prijavljenog rada u štampanom i elektronskom obliku, objavljivanje na zvaničnoj Fejsbuk stranici konkursa i sredstvima javnog informisanja za propagandne namene konkursa i u cilju promovisanja umetnika i izložbe. Ova dozvola/pravo nema geografski ili vremenski rok.

Galerija "La Vista" će publikovati:

Katalog u boji u štampanoj i elektronskoj formi (PDF) sa katalogizacijom i impresumom, tekstom zapisnika o radu žirija, tekstom likovne kritike o izložbi i reprodukovanim radom svakog selektovanog učesnika koji svi selektovani učesnici dobijaju besplatno, diplome nagrađenim učesnicima, sertifikate / potvrde o učešću za svakog selektovanog autora, plakat izložbe, pozivnice, fotografije i video zapis sa svečanog otvaranja izložbe (na zvaničnoj Fejsbuk stranici konkursa).

Svi radovi koji nisu izabrani od strane žirija kao i radovi koji su selektovani za izložbu, biće vraćeni umetniku o trošku organizatora u istom stanju kao što su primljeni, na adresu u Srbiji navedenu u elektronskom prijavnom formularu, u roku od jednog meseca, a najviše meseca i po dana nakon zatvaranja izložbe. Radovi koji su novčano nagrađeni od strane stručnog žirija ostaju u vlasništvu Galerije "La Vista" i ne vraćaju se nagrađenim učesnicima.

Originalna pakovanja i ambalaža koja su poslata prilikom prijave na konkurs biće upotrebljene za povraćaj radova. Svaki učesnik dobiće obaveštenje putem elektronske pošte o datumu povratka rada. Galerija "La Vista" ne snosi bilo kakvu odgovornost za primljene radove nakon momenta slanja/vraćanja učesnicima i predaje istih na šalterima "Pošte Srbije" ili druge slične kurirske službe.

Rad i potvrdu o uplati participacije dostaviti lično ili poštom najkasnije do 31. maja 2021. godine na sledeću adresu: Galerija "La Vista" (za konkurs "Mala grafika – Novi Sad 2021"), Post-restant, Mite Ružića 2, 21000 Novi Sad, Srbija. Za lično dostavljanje radova najaviti se prvo telefonom na 063 / 517 757.

Poslatom elektronskom prijavom i predajom rada svaki učesnik prihvata propozicije i uslove ovog konkursa.

Kontakt za dodatne informacije na telefon 063 / 517 757, e-mail Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili Fejsbuk stranica http://www.fb.com/mala.grafika.novisad

 

Napiši komentar

Pošaljite samo relevantan komentar za ovaj sadržaj. Bilo kakav nepripadajući komentar biće obrisan. Pravo objavljivanja i redigovanja, bez objašnjenja, zadržava redakcija Art magazina. Ne zaboravite da ukucate zaštitni kod. Komentar je privatno mišljenje autora komentara i ne predstavlja stav redakcije.


Security code
Refresh

Svet digitalne umetnosti
Iz kalendara art događaja
17.12.2021 - 31.12.2022 | 20.22
Novosađani biraju - Izložba istoimenog projekta
08.07.2022 - 08.10.2022 | 10.00
Stavovi i forme - Grupna izložba
30.08.2022 - 31.10.2022 | 19.00
Branislav Radošević - Slike
01.09.2022 - 29.09.2022 | 12.00
Telo-antitelo - Grupna izložba
01.09.2022 - 07.10.2022 | 19.00
Francuski savremeni slikari - Grupna izložba

Izbor godine
Novi Sad 2022
Novi Sad 2021
Pregled galerija

Popularno
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Pariska likovna scena, umetnička fotografija i multimedijalna umetnost (proleće 2016). Iz bogatog repertoara koji...
Ugledna engleska revija ArtReview u novembarskom broju objavila je rejting 100 najutiacjnijih ličnosti u svetu slikarstva u 2014. godini. Prvi na ...
Nacionalna galerija Umbrije u Peruđi (Italija) predstavlja od 23. jula do 25. oktobra 2015. izložbu "Srpske ikone između tradicije i...
Najveći događaj savremene umetnosti u Austriji - "Supermarket umetnosti" (Kunstsupermarkt) već osmi put se od 5. novembra 2014. do 24....
BEČ. U bečkoj "Kući umetnosti" održava se izložba fotografija Džoela Mejerovica koja obuhvata oko 250 njegovih radova. Ovaj američki...
videomedeja
Povezani sadržaji
Art magazin podržava
Art magazin podrzava Ministarstvo kulture Republike Srbije

Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
 
Reportaže
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Povodom Izložbe slika Vere Molnar u galeriji ...
NOVI SAD. Tamo, gde joj je i mesto! - rekli bi poznavaoci istorije razvoja tapiserijske...
U "Centru Paul Kle" u Bernu otvorena je izložba "Magrebski projekat" i...
Knjige o umetnosti
Hans Belting - Slika i kult
Hans Belting
Slika i kult. Istorija slike do epohe umetnosti
 
Intervju
Bull.Miletic je naziv umetničkog para koji čine Synne BULL (Norveška) i Dragan MILETIĆ...
Danijel Babić

Prethodno objavljeni radovi:
Lazar Marković, Bora Vitorac, Georg Redžek, Maja Erdeljanin, Danilo Vuksanović, Korina Gubik, Danijel Babić, Andrej Tišma, Pavle Jovanović
 
Reportaže
  • ImageNOVI SAD. Treća Noć muzeja u Novom Sadu održaće se na 40 lokacija u gradu i na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde će, za samo osam sati, biti predstavljeno više od 60 različitih sadržaja. Ovogodišnji program pripremile su…
Knjige i časopisi
  • ImageNaša civilizacija je na "Čarobnom bregu": bolesna, u haosu, dekadentna... A našu zemlju kao da su zaposele nečastive sile. Nikako da se izvučemo iz blata gluposti i siromaštva... Opsednuti smo već decenijama, stanje se pogoršava iz…
Intervjui
  • ImageMilica Stojšić (1984, Paraćin) po obrazovanju je arhitekta i dizajner svetla. Bavi se vizuelnim jezikom svetla i njegovim odnosom prema prostoru, kao i politikom percepcije u kontekstu umetnosti. Master studije arhitekture završila je na Fakultetu tehničkih…
Prica o Artmagazinu, ljudima i dogadjajima...

© 1997 - 2022. Art magazin.
Sva prava zadržana.

21000 Novi Sad, Srbija
Arse Teodorovića 16
Telefon: 063 888 0 860
E-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Redakcija Art magazina odlucuje o konceptu i sadrzaju. Mi brinemo o svemu ostalom...

Društvene mreže
  Art magazin na Facebook-u   Art magazin na Twitter-u   Art magazin na YouTube-u
  Skenirajte ovaj kod mobilnim telefonom