CMS Web Design and Consulting

Art magazin, web casopis za savremenu umetnost
Dunsvski dijalozi 2022

Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Ove ilustracije, sa linkom, predstavljaju izbor iz vesti i arhive Art magazina

Videomedeja 19
Terra 18
Digital Art 04
Terra 26
Videomedeja 16
Noć muzeja 2020
Videomedeja 21

Aspekti savremene umetnosti - Grupna izložba Štampaj E-pošta
(2 glasanja)
ImageLikovni salon Kulturnog centra, Novi Sad. Septembar 2007
Umetnik Branko Andrić jr. je kurator izložbe "Aspekti savremene umetnosti". Na izložbi učestvuje pet umetnika. Tri iz Austrije (Beč), jedan umetnik iz SAD (Njujork) i jedna umetnica iz Novog Sada. Izlažu: Mario Grubišić, Georgi Piralishvili, Johanna Rille, Aleksandra Mirimanov, Ken Nintzel.



Tema izložbe je stvaralaštvo inspirisano današnjim vremenom, a predstavljeni umetnici primenjuju multidisciplinaran pristup stvaranja umetnickih radova, koristeći savremene tehnologije i medije, koji su postali ne samo element svakodnevice, nego i tema i sredstvo umetničkog izražavanja današnje umetničke scene u svetu.

Predstavljeni umetnici:

Mario Grubišić (video, web art), Beč (Austrija)
Svaralaštvo na Internetu; grafika, crtež, video, animacija itd.
Koristi većinom javne portale (Myspace, Myartspace, Youtube i e-mail servere, uzimajući postojeće web grafike i mešajući ih sa svojim fotografijama i ostalim radovima pri čemu dobija sasvim novu formu i prošireni vizuelni aspekt rada.

Georgi Piralishvili (plastika), Beč (Austrija), Tiflis (Gruzija)
Kombinacija monumentalne i eksperimentalne arhitekture (prototipovi skulptura, mala i velika plastika). Koristi sve materijale (metal, gips, aluminijum, plastika, tekstil) i tako stvara svoj novi svet formi.

Johanna Rille (crtež, grafika - kolaž), Beč (Austrija)
Koristeći svakodnevne situacije, kombininuje i redukuje metode izraza, u grafičkom crtežu kao i kolažnom slikarstvu, od klasičnog portreta do prikaza urbane sredine (javnog prostora), koju i često dokumentarno zapisuje fotoaparatom.

Aleksandra Mirimanov (video-fotografija), Novi Sad (Srbija)
Zanimljiv, inovativan i uspešan pristup umetničkom stvaralaštvu uz pomoć digitalnih medija. Konstruiše kompleksan multimedijalni umetnički rad, prevodeći jedan medij u drugi, odnosno fotografiju u video. U svet videa, koji po prirodi zavisi od vremena, uvodi fotografije, ritmički sinhronizovane u skladu sa muzikom i ličnim osećanjem. Prikazani rad integriše fotodokumentarno zapisane situacije, koje u okviru gore opisane radne prakse reformišu i proširuju oblik i shvatanje autoportreta.

Ken Nintzel (umetnost i pozorište), Njujork (SAD)
"Theater artist" Ken Nintzel ima multidiciplinaran pristup kocipiranja pozorišnih predstava i na taj način postiže induktivan korak u napred prema jednoj inovativnoj formi pozorišta. Prikazani video zapis predstave LAPSE prikazuje protok jedne godine u životu žene u komi, koja se i pored njenog odsutnog stanja konfrontira i postaje deo tradicionalnih običaja zapadne i svetske kulture. U tako nastalom odnosu pomenuti rituali dobijaju novo lice.
 

Napiši komentar

Pošaljite samo relevantan komentar za ovaj sadržaj. Bilo kakav nepripadajući komentar biće obrisan. Pravo objavljivanja i redigovanja, bez objašnjenja, zadržava redakcija Art magazina. Ne zaboravite da ukucate zaštitni kod. Komentar je privatno mišljenje autora komentara i ne predstavlja stav redakcije.


Security code
Refresh

Kalendar događaja

Izbor godine
Novi Sad 2022
Novi Sad 2021
Pregled galerija

Veb sajt za likovne umetnike
Povezani sadržaji
Podržite Art magazin
Podrzite Art magazin
 
Reportaže
KIKINDA. Na ovogodišnjem sazivu učestvuju: Dragan Rajšić (Srbija), Marko Crnobrnja ...
Ove godine, Galerija Matice srpske nakon obeležavanja velikog jubileja, u 176. godini postojanja...
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Neprocenjivo vredna kolekcija slika slavnog ruskog kolekcionara...
Knjige o umetnosti
Hans Belting - Slika i kult
Hans Belting
Slika i kult. Istorija slike do epohe umetnosti
 
Intervju
Izložbom u Umetničkom paviljonu u Zagrebu, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog napravila je ključni...
Mladen Marinkov

Prethodno objavljeni radovi:
Mladen Marinkov, Bojan Kiridžić, Lazar Marković, Bora Vitorac, Georg Redžek, Maja Erdeljanin, Danilo Vuksanović, Korina Gubik, Danijel Babić, Andrej Tišma, Pavle Jovanović
 
Reportaže
NOVI SAD. Treća Noć muzeja u Novom Sadu održaće se na 40 lokacija u gradu i na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde će, za samo osam sati, biti predstavljeno više od 60 različitih sadržaja. Ovogodišnji program pripremile su gradske i...
Knjige i časopisi
Olako pristajemo na sve tehnologije, na svaku teoriju, koncept, političku strategiju, književnost. Na sve što nam donosi udobnost. Istorija moderne civilizacije je koncentrično širenje krugova udobnosti. Bogatstvo i moć mere se...
Intervju
Multimedijalni umetnik, likovni kritičar i publicista Andrej Tišma rođen je u Novom Sadu 1952. godine, Akademiju lepih umetnosti u Pragu završio je '76, a još u vreme studija počinje da se bavi mail-artom, koji će ga i u ...
Prica o Artmagazinu, ljudima i dogadjajima...

© 1997 - 2024. Art magazin.
Sva prava zadržana.

21000 Novi Sad, Srbija
Arse Teodorovića 16
Telefon: 063 888 0 860
E-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Redakcija Art magazina odlucuje o konceptu i sadrzaju. Mi brinemo o svemu ostalom...

Društvene mreže
  Art magazin na Facebook-u   Art magazin na Twitter-u   Art magazin na YouTube-u
  Skenirajte ovaj kod mobilnim telefonom