CMS Web Design and Consulting

Art magazin, web casopis za savremenu umetnost
svet digitalne umetnosti 300 programa

Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Ove ilustracije, sa linkom, predstavljaju izbor iz vesti i arhive Art magazina

Terra 25
Videomedeja 14
Noć muzeja 2012
Digital Art 05
Videomedeja 23
Terra 28
Noć muzeja 2008

Sponzor rubrike
Konkurs - Izložbe i projekti za sezonu 2023. u Galeriji SULUJ i Rezidencijalni boravak umetnika Štampaj E-pošta
(8 glasanja)
ImageKonkurs je otvoren od 2. do 22. decembra 2022.
Umetnički savet SULUJ-a raspisuje konkurse za dva odvojena projekta čiji je nosilac pred (su)finansijerima - Ministarstvom kulture Republike Srbije i Sekretarijatom za kulturu Grada Beograda: samostalne izložbe i autorski projekti za izlagačku sezonu 2023. u Galeriji SULUJ i Rezidencijalni boravak umetnika u Cite internationale des Arts u 2023.

Samostalne izložbe i autorski projekti za izlagačku sezonu 2023. u Galeriji SULUJ

Izlagačka sezona i članovi ULUPUDS-a sa projektima iz oblasti  vizuelne umetnosti. Napominjemo da se, kao samostalno izlaganje, računa izlaganje do tri umetnika. Kod autorskih - grupnih projekata, mogu da konkurišu i istoričari umetnosti, prednost će imati projekti regionalne saradnje i aktuelne problematike, te prve samostalne izložbe mladih umetnika i doktorski projekti za poseban program "Scena mladih" (nije nužno članstvo u profesionalnim udruženjima). Za grupne projekte autori mogu, ukoliko se projekat usvoji, da samostalno konkurišu za sredstva na konkursima Ministarstva kulture i informisanja i Gradskog sekretarijata za kulturu i navedu SULUJ kao korisnika sredstava i prostor u kome će se održati projekat.

Selektovane izložbe. Samostalne (do 10 ukupno), odnosno projekti kolektivnih tematskih - autorskih izložbi (do 2) će se održati tokom 2023. godine u prostoru Galerije SULUJ. Galerija zadržava pravo rasporeda termina, u dogovoru sa autorima, sa pauzom tokom dela jula / avgusta 2023. godine.

Galerija i uprava SULUJ-a će doneti, u zavisnosti od rezultata konkursa pri Ministarstvu kulture i informisanja, odnosno Gradskom sekretarijatu za kulturu, odluke o ličnom (su)finansiranju projekata koje će ući u uslove novog Ugovora o izlaganju u Galeriji SULUJ-a. Izlagači koji učestvuju na konkursu Izlagačka sezona 2023, a nisu članovi udruženja SULUV; ULUS; ULUKiM, participiraju sa 2.000 dinara za obradu konkursnog materijala, a ukoliko se projekat usvoji i sa 200 evra u dinarskoj protivrednosti za pun termin (12 izložbenih dana), odnosno 100 evra za kraći termin (6 izložbenih dana), a učesnici iz regiona i inostranstva u duplom iznosu, osim ukoliko nisu deo većeg projekta koji se finansira iz gradskog ili republičkog budžeta. SULUJ zadržava prava korekcije ovih nadoknada.

Rezidencijalni boravak umetnika u Cite internationale des Arts u 2023.

Na konkurs isključivo mogu konkurisati članovi ULUS-a, SULUV-a, ULUKiM (odnosno konstitutivnih članica SULUJ-a). Izuzetno će se razmatrati molbe članova ULUPUDS-a, ukoliko se pojavi slobodno mesto.

SULUJ, odnosno Republika Srbija, raspolaže sledećim terminima tokom 2023. godine:

I - januar, februar i mart (jedan atelje sa mogućnošću boravaka 2 umetnika ili umetnika i pratioca), II - april, maj, jun ( jedan atelje sa mogućnošću boravka 2 umetnika), (u terminu april, maj i jun i SULUV raspolaže sa jednim ateljeom), III - jul, avgust, septembar - 2 ateljea sa mogućnošću boravka po 2 umetnika; IV - oktobar, novembar, decembar (jedan atelje sa mogućnošću boravka 2 umetnika). Ukupno SULUJ može da odobri 5 termina za učešće članova ULUS-a. Napominjemo da je termin januar, februar i mart već zauzet na osnovu realizacije konkursa iz 2021. Važna informacija je i da jedan studio ide u rekonstrukciju, po obaveštenju CITE-a tokom aprila, maja, juna i biće slobodan tek u julu. I za drugi studio se planira rekonstrukcija, za koju tačan termin još nemamo. Znači da SULUJ raspolaže sa ukupno tri meseca manje tokom 2023 godine, uz moguće još tri dodatna meseca rekonstrukcije po obaveštenju CITEa.

Termini se raspoređuju u dogovoru sa organizatorom. Molimo da, u samoj aplikaciji,  okvirno odredite mesece u kojima biste boravili u CITEu. Obaveštavamo da je CITE pooštrio uslove prijavljivanja, te da smo u obavezi da minimum tri meseca ranije prijavimo boravak kandidata, te da svako otkazivanje posle ovog roka i neposredno pred put može da donese i finansijske konsekvence prema SULUJ-u kao organizatoru. SULUJ neće prihvatiti taj rizik, jer je prijavljivanje individualno, te će u slučaju neblagovremenog otkaza, konsekvence snositi sam autor. U sastav Saveta za ovaj projekat će ući predstavnik Republike Francuske zadužen za kulturu u Beogradu.

Napominjemo da je neizvesno koliki će biti će iznos sredstava koji će država odobriti za projekat ( za glavni projekat - boravak umetnika , kao i za mobilnost umetnika), pa bi autori koji konkurišu za ateljea u 2023. trebalo da projektuju sopstveno učešće ili donatora. Mesečna cena ateljea po osobi se kreće od oko 600 Eura za samostalno korišćenje ateljea, do mnogo povoljnije varijante od oko 720 Eura za dva rezidenta. Pre puta uplaćuje se depozit u iznosu od oko 520 Eura, koji se na kraju boravka u celosti vraća, ukoliko nema primedbi na stanje ateljea.

Popunjen formular i dodatnu dokumentaciju, uz dokaz o uplati 1.500,00 dinara na račun SULUJ-a sa naznakom - za konkurs 2023. ( I i/li II, i imenom na uplatnici) , odnosno 2.000 za one koji nisu članovi, predati kustosu svakog radnog dana od 15 - 17 časova u kancelariji SULUJ-a, ili ULUPUDS-a, Terazije 26, II sprat, ili poslati poštom na navedenu adresu. Prijavni formular poslati obavezno elektronskom poštom na Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. , sa skeniranom uplatnicom.

Autori koji konkurišu za konkurs I ili II, precrtavaju konkurs na kome ne žele da učestvuju, odnosno za oba naglašavju da učestvuju paralelno. Fotodokumentacija odnosno CD je obavezan u oba slučaja, samog aktuelnog projekta i novijeg rada, kao i katalozi najvažnijih izložbi tokom protekle četiri godine.

Broj tekućeg računa SULUJ, Terazije 26, Beograd je 325 95006000455 9826 (OTP, ex Vojvođanska banka, ad),sa naznakom svrhe "Za konkurs SULUJ 2023", sa punim imenom i prezimenom osobe koja konkuriše.

Više informacija na telefone 011 / 2685 780 (kustos Mirjana Bajić), 065 / 5555 428 i na zvaničnom sajtu SULUJ https://galerijasuluj.wordpress.com/konkursi gde možete da preuzmete prijavni formular.

Image

 

Napiši komentar

Pošaljite samo relevantan komentar za ovaj sadržaj. Bilo kakav nepripadajući komentar biće obrisan. Pravo objavljivanja i redigovanja, bez objašnjenja, zadržava redakcija Art magazina. Ne zaboravite da ukucate zaštitni kod. Komentar je privatno mišljenje autora komentara i ne predstavlja stav redakcije.


Security code
Refresh

Umetnost u Srbiji na danasnji dan
Iz kalendara art događaja
08.02.2024 - 05.05.2024 | 19.00
Zdravko Joksimović - Skulpture
07.03.2024 - 20.04.2024 | 19.00
IRWIN - NSK State. Retrospektivna izložba
12.03.2024 - 26.05.2024 | 19.00
Uroš Predić - Dostojanstvo svakidašnjice
15.03.2024 - 06.05.2024 | 18.00
Kraj jezika. Još jednom o Vitgenštajnu - Grupna izložba
22.03.2024 - 12.05.2024 | 19.00
Umetnički diskursi o društvenim i klimatskim promenama

Izbor godine
Novi Sad 2022
Novi Sad 2021
Pregled galerija

Popularno
ODŽACI. Performer Nenad Bogdanović (1955, Odžaci) izvešće tokom decemebra meseca 2019. godine više performansa tokom gostovanja u...
NIŠ. Galerija savremene likovne umetnosti, u prostoru Salon 77, predstavlja od 19. do 30. septembra 2019. grafike i crteže Snežane Petrović...
NIŠ. Galerija savremene likovne umetnosti, u prostoru Salon 77, predstavlja od 22. septembra do 9. oktobra 2020. slike Miloša...
NOVI SAD. Izložba "Dijafragmenti / izbor iz mnoštva" Danila Vuksanovića biće predstavljena od 10. do 16. decembra 2019. u Malom...
NIŠ. Izložba "Poslednja decenija Save Šumanovića" biće predstavljena od 30. septembra do 20. oktobra 2019.  u...
Predstavite galeriju u Art magazinu
Povezani sadržaji
Podržite Art magazin
Podrzite Art magazin
 
Reportaže
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Pariski muzej Orsay priredio je izložbu na kojoj su izloženi ...
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Neprocenjivo vredna kolekcija slika slavnog ruskog kolekcionara...
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Pariska likovna scena, umetnička fotografija i multimedijalna...
Knjige o umetnosti
Svetozar Obradović - Novosadski strip
Svetozar Obradović
Novosadski strip
 
Intervju
Slikar i književnik Vladimir Bogdanović, rođen je 1940. godine u Beogradu, gde je 1967. diplomirao...
Mladen Marinkov

Prethodno objavljeni radovi:
Mladen Marinkov, Bojan Kiridžić, Lazar Marković, Bora Vitorac, Georg Redžek, Maja Erdeljanin, Danilo Vuksanović, Korina Gubik, Danijel Babić, Andrej Tišma, Pavle Jovanović
 
Reportaže
Galerija savremene likovne umetnosti u Nišu organizovala je i ove godine likovnu koloniju Sićevo od 1. do 10. septembra 2010. godine. Ovogodišnja Kolonija ima 12 učesnika: prof. Čedomir Vasić, Uroš Đurić, Miron Mutaović, Aleksej Daniel Đermanović i...
Knjige i časopisi
Knjiga Nataše Teofilović "Umetnost pokreta u prostoru praznine" višestruko je korisna za studente kompjuterske grafike i animacije i uopšte, ljubitelje digitalne umetnosti. Bez suvišnih reči objašnjeno...
Intervju
Pisac, filmski glumac, crtač, performer, muzičar, avangardist... rečju Branko Andrić, poznat pod nadimkom Andrla, rodom je Novosađanin, možda bi neko insistirao na tome da je Andra Bečlija, mada je istina ta da život provodi u ova dva grada i...
Prica o Artmagazinu, ljudima i dogadjajima...

© 1997 - 2024. Art magazin.
Sva prava zadržana.

21000 Novi Sad, Srbija
Arse Teodorovića 16
Telefon: 063 888 0 860
E-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Redakcija Art magazina odlucuje o konceptu i sadrzaju. Mi brinemo o svemu ostalom...

Društvene mreže
  Art magazin na Facebook-u   Art magazin na Twitter-u   Art magazin na YouTube-u
  Skenirajte ovaj kod mobilnim telefonom