CMS Web Design and Consulting

Art magazin, web casopis za savremenu umetnost
srpski modernizam

Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Ove ilustracije, sa linkom, predstavljaju izbor iz vesti i arhive Art magazina

Dunavski dijalozi 08
Videomedeja 20
Dunavski dijalozi 01
Dunavski dijalozi 07
Dunavski dijalozi 06
Videomedeja 11
Noć muzeja 2010

Sponzor rubrike
Konkurs - 6. Međunarodno bijenale crteža i grafike Štampaj E-pošta
(8 glasanja)
ImageRok za dostavljanje radova je 29. decembar 2023.
Nastavljajući tradiciju prezentacije i promocije dela mladih umetnika Memorijalna galerija Dušan Starčević organizuje 6. Međunarodno bijenale crteža i grafike. Pravo učešća imaju profesionalni umetnici iz oblasti likovnih umetnosti, studenti kao i amateri bez ograničenja starosne granice.

Cilj je afirmacije crteža i grafike kao samostalnih likovnih disciplina, kao i podsticanje stvaralaštva u tom mediju likovnog stvaralaštva u tom mediju likovnog izražavanja.

Tema je "Ekologija" i kako je umetnici vide iz različitih vizura.

Pravo učešća imaju profesionalni umetnici iz oblasti likovnih umetnosti, studenti kao i amateri bez ograničenja starosne granice.

Rok za dostavljanje radova je 29. decembar 2023. lično ili na adresu: Memorijalna galerija Dušan Starčević, Sinđelićeva, 9, 11420 Smederevska Palanka. Najkasnije dan pre dostavljanja radova autori su obavezni da elektronskom poštom na adresu Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. dostave, biografiju, adresu, kontakt i e-mail, naziv rada kao i fotografije prijavljenih radova u JPG formatu za štampanje kataloga.

U metnički savet Memorijalne galerije Dušan Starčević će izabrati radove i rezultati konkursa će biti objavljeni 5. januara 2024. Izabrani učesnici će biti obavešteni e-mailom.

Organizator ne preuzima odgovornost za netačnost podataka i zadržava pravo redukovanja biografije autora u skladu formata kataloga.

Autor može poslti najviše 5 (pet) radova nastalih u poslednje dve godine. Dimenzije pojedinačnog lista jednog autora površinom ne može biti manji od formata A3 ni većiod formata B1.

Otvaranje 6. Međunarodnog bijenala će se održati 27. januara 2024. u 19 časova. Izložba će biti otvorena do 27. februara 2024.

Organizator imenuje Umetnički savet za odabir radova i dodelu nagrada. Članovi Umetničkog saveta su akademici, istoričari umetnosti i umetnici.

Organizator se obavezuje da sprovede postupak izbora radova, prezentaciju, medijsku promociju, izradu kataloga. Autori čiji su radovi izloženi imaju pravo na jedan besplatan primerak kataloga.

Organizator će dodeliti Prvu, Drugu i Treću nagradu, Nagradu Memorijalne galerije Dušan Starčević kao i Pohvale za dve kategorije; umetnici do 45 godina i nagrade preko 45 godina.

Nagrade nisu novčane.

Nagrađeni radovi ostaju u vlasništvu Memorijalne galerije Dušan Starčević a ostali se vraćaju o trošku autora uz predhodnu saglasnost.

Kontatk za sve informacije putem e-maila Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili telefonom 060 / 313 73 88 (Slađana Starčević)

 

Napiši komentar

Pošaljite samo relevantan komentar za ovaj sadržaj. Bilo kakav nepripadajući komentar biće obrisan. Pravo objavljivanja i redigovanja, bez objašnjenja, zadržava redakcija Art magazina. Ne zaboravite da ukucate zaštitni kod. Komentar je privatno mišljenje autora komentara i ne predstavlja stav redakcije.


Security code
Refresh

1 maj
Iz kalendara art događaja
08.02.2024 - 05.05.2024 | 19.00
Zdravko Joksimović - Skulpture
12.03.2024 - 26.05.2024 | 19.00
Uroš Predić - Dostojanstvo svakidašnjice
15.03.2024 - 06.05.2024 | 18.00
Kraj jezika. Još jednom o Vitgenštajnu - Grupna izložba
22.03.2024 - 12.05.2024 | 19.00
Umetnički diskursi o društvenim i klimatskim promenama
22.03.2024 - 26.05.2024 | 19.00
Inspirisani Francuskom - Grupna izložba

Izbor godine
Novi Sad 2022
Novi Sad 2021
Pregled galerija

Popularno
NOVI SAD. Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine predstavlja u svojoj galeriji, od 8. do 19. juna 2020, izložbu članova Udruženja likovnih ...
NOVI SAD. Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine predstavlja, od 21. marta do 1. aprila 2022, skulpture Magdalene Pavlović (1989, Beograd)....
NOVI SAD. Zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19 manifestacija Noć muzeja neće biti održana, kako je prethodno naznačeno, 16. maja 2020....

NOVI SAD. Osvaldo Sibils rođen je 1961. u Urugvaju, a živi i stvara u Barseloni. Bavi se crtežom, umetnošću zvuka i video-performansima....

NOVI SAD. Ciklus minijatura "Monolog" Lazara Šoševića (1992, Uroševac) može da se pogleda od 9. do 23. avgusta 2021....
Predstavite galeriju u Art magazinu
Povezani sadržaji
Podržite Art magazin
Podrzite Art magazin
 
Reportaže
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Povodom Izložbe slika Vere Molnar u galeriji ...
Napori Galerije Matice srpske su ujedinjeni u namerama koje pozivaju u svoje okrilje svakog ko...
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Pariska likovna scena, umetnička fotografija i multimedijalna...
Knjige o umetnosti
Milan Djordjevic - Subverzija i isceljenje. Umetnost Andreja Tisme
Milan Đorđević
Subverzija i isceljenje. Umetnost Andreja Tišme
 
Intervju
Petsto kvadratnih metara kopija najlepših fresaka iz Dečana, Gračanice, Sopoćana,...
Mladen Marinkov

Prethodno objavljeni radovi:
Mladen Marinkov, Bojan Kiridžić, Lazar Marković, Bora Vitorac, Georg Redžek, Maja Erdeljanin, Danilo Vuksanović, Korina Gubik, Danijel Babić, Andrej Tišma, Pavle Jovanović
 
Reportaže
Galerija MAS, Odžaci, Novi Sad, Beograd. Avgust 2006.
Umetnost performansa ostaje vitalni izvor komunikacije, izraza, inspiracije i otkrića za sve koji u njemu učestvuju. To je jedinstvena forma stvaranja umetnosti koja nastavlja da se...
Knjige i časopisi
Autori istraživanja i publikacije su mr Dragana Martinović, istraživač u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka, ma Dimitrije Tadić, savetnik za vizuelne umetnosti i multimedije Ministarstva kulture i informisanja i Nina Mihaljinac,...
Intervju
Zgrada Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Dunavskoj 37 nedavno je gotovo u potpunosti renovirana, a izlagačka sezona u ovoj ustanovi zvanično je otvorena velikom retrospektivnom izložbom Mire Brtke. Renoviranje je započeto u avgustu, a...
Prica o Artmagazinu, ljudima i dogadjajima...

© 1997 - 2024. Art magazin.
Sva prava zadržana.

21000 Novi Sad, Srbija
Arse Teodorovića 16
Telefon: 063 888 0 860
E-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Redakcija Art magazina odlucuje o konceptu i sadrzaju. Mi brinemo o svemu ostalom...

Društvene mreže
  Art magazin na Facebook-u   Art magazin na Twitter-u   Art magazin na YouTube-u
  Skenirajte ovaj kod mobilnim telefonom