CMS Web Design and Consulting

Art magazin, web casopis za savremenu umetnost
svet digitalne umetnosti 300 programa

Frontpage Slideshow (version 1.7.2) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Ove ilustracije, sa linkom, predstavljaju izbor iz vesti i arhive Art magazina

Digital Art 08
Terra 25
Digital Art 09
Noć muzeja 2012
Dunavski dijalozi 01
Videomedeja 20
Noć muzeja 2010

Sponzor rubrike
Konkurs - Učešće na 90. Prolećnoj izložbi ULUS-a 2024 Štampaj E-pošta
(1 glas)
ImageKonkurs je otvoren od  23. marta do 23. aprila 2024.
Pozivamo vas da učestvujete na 90. Prolećnoj izložbi, koja će biti predstavljena u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" u periodu od 16. maja do 16. juna 2024. godine. Pravo učešća na konkursu imaju svi građani Republike Srbije bez obzira na obrazovanje i članstvo u ULUS-u. Autorka ovogodišnjeg koncepta i kustoskinja izložbe je istoričarka umetnosti Marija Radoš.

Ovogodišnje izdanje Prolećne izložbe za fokus ima mogućnost / nemogućnost komunikacije umetničkih sadržaja. Kakva je percepcija spolja i koje je mesto i uloga umetnika i umetničke produkcije unutar šireg društvenog konteksta?

Tokom trajanja izložbe biće organizovan veći broj vođenja i razgovora sa publikom od strane kustoskinje (i dobrodošlih gostiju i učesnika), a namera je da se odsustvom unutrašnje kustoske koncepcije omogući da tema i akcenat vođenja i svih komunikacija bude na samim radovima (temama koje pokreću, metodologijama građenja značenja, uslovima u kojima nastaju...) kao i na kontekstu manifestacije - istorijatu i današnjem stanju paviljona, ULUS-a, naporima da se u oblasti kulture i umetnosti organizuje i opstane u savremenom društvu i na kraju krajeva o umetniku danas i ovde.

Izložba je koncipirana kao žirirana manifestacija formirana putem otvorenog konkursa i delom po pozivu. Pravo učešća na konkursu imaju svi građani Republike Srbije bez obzira na obrazovanje i članstvo u ULUS-u.

Za članove Udruženja koji imaju izmirenu članarinu za tekuću godinu učešće je besplatno. Oni članovi koji nemaju izmirenu članarinu, ali žele da učestvuju na ovoj izložbi, kao i umetnici koji nisu članovi ULUS-a potrebno je da uplate kotizaciju za materijalne troškove produkcije izložbe u iznosu od 2.000 dinara.

U okviru prijave može se predložiti jedan rad od svakog autora. Ne postoje medijske ni tematske smernice. Radovi treba da su nastali tokom protekle tri godine i da do sada nisu izlagani u okviru programa ULUS-a. Rad mora biti speman za izlaganje, opremljen i sa preciznim tehničkim specifikacijama za realizaciju rada.

  • Za prijavljeni rad potrebno je priložiti najmanje jednu a najviše 5 fotografija ne manjih od 25 x 35 cm, 300 dpi rezolucija, RGB kolor režim.
  • Video ili procesualni rad dostavlja se link za pregled (Vimeo, Youtube...).
  • Dostavlja se tekstualni opis rada, skice i ostale informacije koje se mogu korisiti za izradu legendi, kataloga i ostalih štampanih materijala.

Tročlani stručni žiri će napraviti odabir radova, rezultati žiriranja biće postavljeni na sajtu ULUS-a do 30. aprila 2024. Svi učesnici će biti obavešteni putem e-maila.

Svojim potpisom na prijavnom listu učesnik potvrđuje da prihvata uslove konkursa. Autor(i) daje(u) saglasnost za korišćenje svog rada u svrhu promocije izložbe i programa ULUS-a, kako u štampanim izdanjima (katalog, flajer, poster, hand out itd) tako i na društvenim mrežama i u ostalim promotivnim formatima.

Selektori zadržavaju pravo da u slučaju nejasnoća kontaktiraju predlagača rada i zatraže dopunsku dokumentaciju. Organizator zadržava pravo da umetnike koji blagovremeno ne dostave tražene materijale ukloni sa spiska izlagača. Nepotpune, neblagovremene ili prijave koje ne odgovaraju propozicijama konkursa neće biti razmatrane. Radovi koji po svom formatu ne odgovaraju sadržaju konkursa neće biti uvršteni u selekciju.

Transport radova i troškove carinjenja (za prijave izvan Srbije) snosi umetnik. ULUS će izdati neophodnu dokumentaciju kako bi se potvrdila svrha uvoza autorovog dela.

ULUS snosi odgovornost za oštećenja ili nestanak radova od dana primanja u posed do dana kada ih preda u izvoznu carinsku proceduru, odnosno do momenta kada umetnik lično preuzme radove.

ULUS ne snosi odgovornost za oštećenja ili nestanak radova u slučaju više sile (elementarna nepogoda, nepredvidive teške okolnosti i sl.).

Za eventualna oštećenja ili nestanak radova koji nisu preuzeti do zadnjeg datuma za preuzimanje, ULUS neće snositi nikakvu odgovornost. ULUS može radove koji ne budu preuzeti nakon 15 dana od završetka izložbe prodati ili dodeliti za humanitarne svrhe, shodno Pravilniku o napuštenim umetničkim delima ULUS-a.

Za sve dodatne informacije o konkursu pišite na e-mail Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. ili posetite zvaničan sajt na adresi https://ulus.rs

 

Napiši komentar

Pošaljite samo relevantan komentar za ovaj sadržaj. Bilo kakav nepripadajući komentar biće obrisan. Pravo objavljivanja i redigovanja, bez objašnjenja, zadržava redakcija Art magazina. Ne zaboravite da ukucate zaštitni kod. Komentar je privatno mišljenje autora komentara i ne predstavlja stav redakcije.


Security code
Refresh

Umetnost u Srbiji na danasnji dan
Iz kalendara art događaja
08.02.2024 - 05.05.2024 | 19.00
Zdravko Joksimović - Skulpture
12.03.2024 - 26.05.2024 | 19.00
Uroš Predić - Dostojanstvo svakidašnjice
15.03.2024 - 06.05.2024 | 18.00
Kraj jezika. Još jednom o Vitgenštajnu - Grupna izložba
22.03.2024 - 12.05.2024 | 19.00
Umetnički diskursi o društvenim i klimatskim promenama
22.03.2024 - 26.05.2024 | 19.00
Inspirisani Francuskom - Grupna izložba

Izbor godine
Novi Sad 2022
Novi Sad 2021
Pregled galerija

Popularno
Čime započeti priču o ćiriličnom pismu, u današnjem vremenu otuđenom od kulture pismenosti, kada gotovo čitavo tehnologizovano...
NOVI SAD. 24. Međunarodni video festival Videomedeja u produkciji i organizaciji Udruženja za video umetnost Videomedeja održaće se u periodu od...
NOVI SAD. Zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19 manifestacija Noć muzeja neće biti održana, kako je prethodno naznačeno, 16. maja 2020....
LJUBLJANA. Izložba "Srpski modernizam 1880 - 1950." iz kolekcije Galerije Matice srpske, biće otvorena od 29. januara do 3. maja 2020. u...
NOVI SAD. Ciklus minijatura "Monolog" Lazara Šoševića (1992, Uroševac) može da se pogleda od 9. do 23. avgusta 2021....
Predstavite galeriju u Art magazinu
Povezani sadržaji
Podržite Art magazin
Podrzite Art magazin
 
Reportaže
LONDON. Matju Slotover (Matthev Slotover) i Amanda Šarp (Amanda Sharp) su osnovali Friz...
PARIZ. Specijalno za Art magazin. Muzej moderne umetnosti u Parizu priredio je retrospektivnu...
NOVI SAD. Spomen-zbirka Pavla Beljanskog 2021. godine obeležava veliki jubilej, 60 godina od ...
Knjige o umetnosti
Milan Djordjevic - Subverzija i isceljenje. Umetnost Andreja Tisme
Milan Đorđević
Subverzija i isceljenje. Umetnost Andreja Tišme
 
Intervju
Od šest decenija postojanja Likovnog kruga, slikaru Vladislavu Šešliji ...
Mladen Marinkov

Prethodno objavljeni radovi:
Mladen Marinkov, Bojan Kiridžić, Lazar Marković, Bora Vitorac, Georg Redžek, Maja Erdeljanin, Danilo Vuksanović, Korina Gubik, Danijel Babić, Andrej Tišma, Pavle Jovanović
 
Reportaže
KIKINDA. Na ovogodišnjem sazivu učestvuju: Dragan Rajšić (Srbija), Marko Crnobrnja (Srbija), Igor Antić (Francuska), Varol Topač (Turska), Gražina Simala Volinska (Poljska), Yuko Hihara (Japan). Simpozijum skulpture "Terra" ...
Knjige i časopisi
Tu ulicu u njemu, njegovom spisateljskom rukom, prokrčila je ona, Letonka, Asja. Ova se ulica zove Ulica Asje Lacis po onoj koja ju je kao inženjer prokrčila u autoru. Letovao je na Kapriju, beše to jun 1924. godine,...
Intervju
Milorad Mića Mihajlović, jedan od najzaslužnijih novosadskih slikara, rođen je u Kraljevu 1936. godine, a Umetničku školu u Novom Sadu završio je 1967. Od tada je izlagao više od sto pedeset puta u zemlji i inostranstvu,...
Prica o Artmagazinu, ljudima i dogadjajima...

© 1997 - 2024. Art magazin.
Sva prava zadržana.

21000 Novi Sad, Srbija
Arse Teodorovića 16
Telefon: 063 888 0 860
E-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Redakcija Art magazina odlucuje o konceptu i sadrzaju. Mi brinemo o svemu ostalom...

Društvene mreže
  Art magazin na Facebook-u   Art magazin na Twitter-u   Art magazin na YouTube-u
  Skenirajte ovaj kod mobilnim telefonom